ПРОВЕДЕНО КОНСУЛЬТАЦІЮ З АКТУАЛЬНИХ ПИТАНЬ ПІДГОТОВКИ ДО СКЛАДАННЯ ЄДИНОГО ДЕРЖАВНОГО КВАЛІФІКАЦІЙНОГО ІСПИТУ

ПРОВЕДЕНО КОНСУЛЬТАЦІЮ З АКТУАЛЬНИХ ПИТАНЬ ПІДГОТОВКИ ДО СКЛАДАННЯ ЄДИНОГО ДЕРЖАВНОГО КВАЛІФІКАЦІЙНОГО ІСПИТУ

 Одним із головних пріоритетів кафедри соціології і публічного управління НТУ ХПІ є якісна підготовка майбутніх публічних службовців. Наприкінці цього календарного року (14 грудіня)  на здобувачів вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування», які здобувають ступінь магістра, очікує непросте випробування – складання Єдиного державного кваліфікаційного іспиту. З цією метою 13 грудня на факультеті СГТ організовано зустріч зі здобувачами вищої освіти за спеціальністю 281 щодо підготовки до ЄДКІ. Консультування проводили завідувач кафедри соціології і публічного управління, доктор наук з державного управління, професор Мороз Володимир Михайлович і професор кафедри соціології і публічного управління – доктор наук з державного управління, професор   Терещенко Діна Акрамівна.

Під час консультування Мороз В.М. звернув увагу на то факт, що «процеси забезпечення формування та реалізації державної політики здійснюються здебільшого службовцями інституцій публічного управління, що і обумовлює високі вимоги до їх компетентності. Безсумнівно, сучасними вимогами до публічного управлінця стали інформаційна компетентність, гнучкість, ініціативність, креативний підхід, соціальна відповідальність, готовність діяти в умовах невизначеності, навички системного мислення тощо. В цьому випадку запровадження єдиного державного кваліфікаційного іспиту, враховуючи варіативність програм підготовки в різних закладах вищої освіти, зможе забезпечити ефективний feedback щодо з’ясування рівня сформованості компетентностей фахівців у галузі публічного управління та адміністрування. Єдиний державний кваліфікаційний іспит для випускників магістратури передбачає стандартизований спосіб діагностики рівня професійної компетентності фахівця та його готовності до провадження професійної діяльності. ЄДКІ – важке випробування не лише для студентів, а й для професорсько-викладацького складу факультету СГТ та НТУ «ХПІ» в цілому. Адже в нашому освітньому закладі він проходить вперше».

Терещенко Д.А. зазначила, що перелік компетентностей, перевірка яких повинна бути передбачена ЄДКІ, містить глибоке знання основ  публічного управління та адміністрування, стратегічного управління, знання з адміністративного права, з публічних фінансів, вміння та навички у сфері управлінського документознавства, знання експертних технологій, знання основ та вміння впровадження електронного урядування, компетентності з реінжинірингу адміністративних процесів, технологій урядування та адміністрування. Вона закликала здобувачів вищої освіти не хвилюватися, бути впевненими у своїх знаннях та побажала успіхів під час написання профільного іспиту.

В ході проведення консультації Мороз В.М. і Терещенко Д.А. розкрили низку проблемних питань, що містяться у Програмі ЄДКІ, які викликали щиру зацікавленість студентів, а саме: засад антикорупційної політики, знання інформаційних і комунікативних технологій у галузі публічного управління, налагодження ефективних зв’язків з громадськістю, застосування законів, принципів і методів в управлінні суб’єктами публічної сфери; знання принципів та засад сталого розвитку, технологій прийняття управлінських рішень. Здобувачі вищої освіти взяли активну участь у заході та закріпили корисні знання.

Колектив кафедри соціології і публічного управління бажає всім високих результатів!

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.