Kонференція студентів та молодих науковців

Кафедрою ділової іноземної мови та перекладу у НТУ «ХПІ» 27 жовтня 2023 р. було організовано та проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію студентів та молодих науковців «Проблеми розвитку гуманітарних наук в контексті глобальних трансформацій сучасного комунікаційного простору».

У пленарному засіданні взяли участь не лише молоді науковці та викладачі кафедри, а й представники інших вищих навчальних закладів Харкова. Ми раді, що до нас завітали представники ХНУ імені В. Н. Каразіна, Комунального закладу «Харківська гуманітарно- педагогічна академія» та Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. На чотирьох секційних засіданнях загалом виступило майже 40
доповідачів: викладачів та магістрантів. Відбулося всебічне обговорення різноманітних проблем досліджень мови та мовлення, сучасного технічного та художнього перекладу, методики викладання. Проведення такого
щорічного заходу сприяє не лише висвітленню актуальних теоретичних та практичних питань, а і може привернути увагу взагалі до значення іноземних мов у сучасному українському суспільстві у світлі процесів євроінтеграції та глобалізації.

У заключному слові завідувач кафедри ДІМП професор А. А. Бадан підвела підсумки конференції, відзначила найцікавіші доповіді і запросила до участі у наступній конференції.
Завантажити програму та збірку конференції можна завантажити по кліку – программа збірка