КАФЕДРА СОЦІОЛОГІЇ І ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ВШАНОВУЄ ПОДВИГ БОРЦІВ З НАЦИЗМОМ.

8 травня – День пам’яті та примирення – день вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років

День пам’яті та примирення (па́м’яті жертв Другої світової війни, та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни) — пам’ятний день в Україні, який вшановують 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини (цю подію заведено розглядати як символ перемоги над нацизмом). Відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму».

В роки Німецької агресії Україна, нажаль, не була окремою державою, а знаходилась в складі СРСР, тому у 1939 році і Німеччина, і Червона армія почали битву проти Польщі, в якій страждала Україна. Земляки вступали в Польську армію, а у 1941 році найзапекліші битви почались на Українській землі, коли Німеччина і СРСР перестали бути союзниками і стали ворогами. Загинула страшенна кількість людей.

Цього року 8 травня, в День пам’яті та примирення, Україна вшановуватиме пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф.

День пам’яті та примирення отримав таку назву, щоб люди пам’ятали загиблих, а примирення стало крапкою у світових війнах. Це не свято урочистості та радості, а день суму та скорботи. Символом став червоний мак. В цей день варто сходити до меморіалу, покласти квіти та подякувати нашим предкам за цей непосильний вклад, який вони зробили.

Світла пам’ять героям…

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.