КОНКУРС СПІЛЬНИХ УКРАЇНСЬКО-ЛИТОВСЬКИХ НАУКОВО-ДОСЛІДНИХ ПРОЄКТІВ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ У 2024 – 2025 РОКАХ

З 1 березня до 3 травня 2023 року Міністерство освіти і науки України та Міністерство освіти, науки та спорту Литовської Республіки і Науково-дослідна рада Литви оголошують конкурс спільних українсько-литовських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2024-2025 роках.

Одними із пріоритетних напрямів науково-дослідних проєктів визначено проблеми у сфері соціальних та гуманітарних наук.

Конкурс відкритий для будь-яких науково-дослідних груп українських закладів вищої освіти, наукових установ, підприємств, в статуті яких зазначається діяльність з проведення наукових досліджень, та науково-дослідних груп литовських установ. Проєктна пропозиція має бути розрахована на 2 роки.

Кафедрою соціології і публічного управління було проведено активну роботу щодо пошуку потенційних партнерів із закладів вищої освіти Литовської Республіки.

Відповідно до оголошеного МОН України конкурсу спільних українсько-литовських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2024 – 2025 роках кафедрою соціології і публічного управління у взаємодії з литовськими партнерами у травні 2023 були подані такі проекти:

  1. Розвиток потенціалу антикризового управління для забезпечення стійкості системи вищої освіти в Литві та Україні (Crisis management capacity building for higher education system resilience in Lithuania and Ukraine) – Каунаський технологічний університет (Kaunas University of Technology). Керівники проєкту: проф. Мороз В.М.; проф. Еглє Гаулє (Egle Gaule).
  2. Литовсько-український синергізм у формуванні стратегії забезпечення якості вищої освіти (Lithuanian-Ukrainian synergism in the formation of a strategy for assurance of the higher education quality) – Університет Миколаса Ромеріса (Mykolas Romeris University). Керівники проєкту: проф. Мороз В.М.; проф. Лінас Сельмістратіс (Linas Selmistraitis).
  3. Державно-приватне партнерство як інструмент відновлення інфраструктури в Україні (Public-private partnership as a tool for infrastructure recovery in Ukraine) – Клайпедський університет (Klaipėda University). Керівники проєкту: проф. Круглов В.В.; проф. Ярослав Дворак (Jaroslav Dvorak).

Інформація про переможців конкурсу буде оприлюднена на сайті Міністерства освіти і науки України.

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.