ГОСТЬОВІ ЛЕКЦІЇ 

26 травня 2023 р. на запрошення кафедри соціології і публічного управління в режимі відеоконференції на платформі «Zoom» прочитала лекцію докторка наук з державного управління, професорка Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Людмила Олександрівна Матвейчук. Тема лекції «Цифровізація сфери публічного управління та адміністрування» зумовлена запитами сучасності. До активного спілкування на лекції долучилися студенти-бакалаври та студенти-магістри спеціальностей 054 «Соціологія» і спеціальності 281 «Цифрове врядування».

Цифрова трансформація протягом останніх років – один із основних пріоритетів українського уряду. Перенесення державних послуг в онлайн та диджиталізація процесів передбачені в Угоді про Асоціацію між Україною та ЄС, Державною стратегією регіонального розвитку, Економічною стратегією та планами міністерств.

В ході гостьової лекції розглянуто основні аспекти поняття «цифровізація сфери публічного управління та адміністрування», «цифрова економіка», їх характерні риси. Професорка Матвейчук Людмила Олександрівна ознайомила з нормативно-правовим регулюванням цифровізації публічного управління та адміністрування в Україні, завданнями та цілями, поставленими перед її розвитком у нашій державі. Презентовала аналіз стану розвитку цифровізації сфери публічного управління та адміністрування України, місце країни за рівнем розвитку електронного урядування у світі; основні перспективні напрями розвитку цифрової економіки, цифрових компетентностей громадян, державних службовців, науково-педагогічних працівників в нашій державі. Окрему увагу приділено можливостям неформального навчання на платформі «Дія», новим можливостям роботи зі споживачами публічних послуг. Практичною частиною лекції стала презентація нових організаційних форм та методів цифрових комунікацій державної податкової служби.

Після лекції розгорнулася жвава дискусія й рефлексія за участі викладачів і студентів. Це було цікаво, емоційно, пізнавально й корисно! Викладачі, студенти висловили вдячність доктору наук з державного управління, проф. Матвейчук Л.О. за актуальну й змістовну лекцію, яка мотивувала студентів до подальшого саморозвитку та самовдосконалення.

Дякуємо нашим освітнім партнерам – Камянець-Подільському національному університету імені Івана Огієнка за плідну наукову співпрацю!

 

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.