20 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

20 лютого в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».
Під час Революції гідності 18-20 лютого 2014 року стали найкривавішими днями в протистоянні українського народу і тодішньої влади.
До Героїв Небесної Сотні належать люди різних національностей, віросповідання, освіти, віку. Серед них громадяни України, Білорусі та Грузії. Наймолодшому з Героїв, Назарію Войтовичу, було 17 років, найстаршому, Іванові Наконечному – 82 роки. Зі 107 Героїв Небесної Сотні – три жінки: Антоніна Дворянець, Ольга Бура та Людмила Шеремет.
Громадяни об’єдналися для захисту своїх прав, свободи та європейського вектора розвитку проти свавілля й несправедливості влади. Рух за громадянські права та людську гідність, розпочавшись у столиці, охопив усі регіони країни.
Самоорганізація різних людей у злагоджений механізм під час протестних акцій – один із феноменів Революції Гідності. Цьому сприяла атмосфера самоповаги, що існувала на Майдані, й усвідомлення спільної та важливої для долі країни справи.
Саме тоді, під час Майдану, подвиг Небесної Сотні допоміг та мобілізував українське суспільство на боротьбу, яка продовжується і досі. Вже тоді Україна показала, що вона держава сильних і сміливих людей, а сьогодні, через десять років, українці вражають світ своїм героїзмом і непохитністю.
Безмежна повага та честь кожному, хто захищає Україну!
Вічна пам’ять тим, хто у цій боротьбі віддав найцінніше – своє життя!

 

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.