ВІТАЄМО ІЗ ЗАСЛУЖЕНИМИ ГРАМОТАМИ!

27-29 березня 2024 року в режимі онлайн відбулася Пʼятнадцята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти». Організувала й провела виставку Компанія «Виставковий Світ» за інформаційної та методично-організаційної підтримки Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»  був удостоєний Гран-Прі «Вища освіта України» 15-ї Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти–2024». Ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол отримав особисту Подяку «за значний внесок у розвиток вищої освіти України» від президента Національної академії педагогічних наук України Василя Кременя та директора Інституту модернізації змісту освіти Євгена Баженкова. А наукова робота вчених Харківського Політеху «Розробка інтернет-сервісу безоплатної допомоги громадянам «Допомога.UA» була нагороджена золотою медаллю. Захід, який відбувся в онлайн форматі, об’єднав майже 500 представників України, Польщі, Литви, Румунії, Угорщини та Естонії.

В рамках проведення виставки представники НТУ «ХПІ» провели круглий стіл «Кейс-чемпіонат в умовах війни» та конференцію «Формування гуманітарно-технічної еліти в НТУ «ХПІ». Вони представили широкий спектр досвіду та знань у сфері інновацій, освіти та кейс-методології, забезпечили учасникам унікальну можливість зрозуміти важливість кейс-чемпіонатів у розвитку емоційного інтелекту та лідерських навичок в умовах сучасних викликів освіти.

Конференцію і круглий стіл «Формування гуманітарно-технічної еліти в НТУ «ХПІ» організували і провели співробітники Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій ХПІ. Головним спікером заходу виступив директор інституту, професор Андрій Кіпенський, а модератором – доцентка кафедри інтелектуальних комп’ютерних систем Надія Бабкова. Доповіді учасників наукових освітніх заходів були присвячені питанням освіти для становлення гуманітарно-технічної еліти країни; роботи соціально-психологічної служби НТУ «ХПІ» в умовах прифронтової зони; прикладної та комп’ютерної лінгвістики; правової складової у підготовці гуманітарно-технічної еліти; інновацій у вищій освіти тощо.

Кафедра соціології і публічного управління також долучилась до участі у онлайн-конференції і круглому столі «Формування гуманітарно-технічної еліти в НТУ «ХПІ». Завідувач кафедри соціології і публічного управління, проф. Мороз Володимир Михайлович в ході доповідей підкреслив, що суспільство знань поступово трансформується в «інноваційне суспільство», тому його важко уявити без професіонально підготовлених кадрів, котрі здатні генерувати ідеї нових проривних технологій і реалізовувати їх на практиці. Наголосив, що лише за цієї умови можна досягти бажаних темпів складової економічного зростання, що забезпечується за рахунок наукового потенціалу країни, тому підготовка і становлення таких кадрів під силу лише тим країнам, які мають систему потужних університетів і здатні фінансувати на належному рівні науку та освіту, залучаючи до підготовки фахівців як своїх кращих науковців, так і зарубіжних вчених. Зазначив, що для України це серйозна проблема, що необхідно переглянути цілі, теорію і практику вищої освіти; для осмислення нової кон’юнктури і місця вищої освіти в ній потрібні нові концептуальні ресурси, тому кафедра  соціології і публічного управління істотно посилює здатність працювати на довготерміновий особистісний розвиток креативно та інноваційно мислячих студентів. Підкреслив, що кафедра соціології і публічного управління сьогодні відходить від традиційних термінів і методик навчання системи масової вищої освіти, форми викладання максимально наближено до практичного досвіду, активно впроваджуються педагогічні, соціально-психологічні, організаційно-управлінські інновації.

За особистий внесок у результати функціонування освітньої виставки та активну участь в організації і проведенні конференції і круглого столу «Формування гуманітарно-технічної еліти в НТУ «ХПІ» завідувача кафедри соціології і публічного управління, проф. Мороза В.М. відзначено грамотою і подякою дирекції ННІ СГТ НТУ «ХПІ»!

Колектив кафедри соціології і публічного управління щиро вітає завідувача кафедри соціології і публічного управління Мороза В.М. із заслуженим відзначенням дирекцією ННІ СГТ його особистого внеску у результати функціонування освітньої виставки та активну участь в організації і проведенні комунікативних заходів ННІ СГТ!

Бажаємо проф. Володимиру МОРОЗУ і колективу кафедри подальших досягнень, нових творчих звершень та невичерпної енергії для подальшої праці! Нехай Ваш приклад надихає нас усіх до великих здобутків, а ваш шлях буде сповнений радісних моментів і визначальних подій. З повагою та найкращими побажаннями, колектив кафедри соціології і публічного управління ННІ СГТ НТУ «ХПІ»

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.