Відбірковий етап XI Української олімпіади з лінгвістики

Відбірковий етап XI Української олімпіади з лінгвістики пройшов у неділю, 10 грудня 2023 р., через інтернет. За умови попередньої реєстрації участь у змаганні могли взяти усі охочі учні, крім тих, хто зареєструвався для участі в очних турах у Львові, Тернополі та Чернівцях.
Олімпіада традиційно проходила у двох заліках: для старших класів (випуск до 2026 р.) та для молодших (випуск 2027 р. і пізніше). У кожному з заліків учасникам було запропоновано розв’язати 4 задачі. Розпочати виконання завдань можна було в довільний момент часу з 10:00 до 24:00. З моменту, коли учасник побачив завдання, він мав 4 години, щоб здати розв’язки.
За попередніми даними, в катекорії молодших класів взяли участь 50 школярів Харкова з 89 учасників. Третє з них увійшли до десятки кращих – шосте, восьме і десяті місця. Усі три ліцеї (150, 152 та 156) співпрацюють із нашою кафедрою.
У категорії старших класів було 16 харків’ян із 84 учасників. На жаль тут їм не вдалося увійти до десятки найкращих.
До участі у фінальному етапі олімпіади, який пройде у березні, буде допущено по 10 переможців відбіркового етапу серед учнів молодших та старших класів. Для тих із них, хто проживає в Україні, але не в Києві, організатори забезпечать проїзд і проживання у столиці.
Бажаємо успіхів харківським переможцям відбіркового туру на наступному етапі.