Доктор філософських наук Наталія Годзь: пізнання і об’єднання науки та мистецтва

Наука та мистецтво – особливі форми пізнавальної діяльності. Філософія поєднує у собі всі ці форми. Саме тому окрім наукових форм дослідження та їх презентацій за допомогою статей, наукових монографій тощо, ми маємо нагоду літературною та мистецькою діяльністю презентувати результати своєї роботи й у творчості.

Шановна Наталія Годзь – докторка філософських наук, доцентка, професорка кафедри філософії НТУ “ХПІ”,
Вітаємо вас з унікальними та важливими досягненнями у галузі наукових досліджень, літературної та художньої діяльності! Ваш внесок у пізнання та об’єднання науки й мистецтва стоїть високо і заслуговує на особливу увагу.
З моменту випуску наукової монографії та двох філософсько-есеїстських монографій вам вдалося залучити до співпраці бібліотеки Литви, Чехії, Болгарії, Польщі та частково діаспору у Бразилії. Це велике досягнення, яке виражає не лише вашу унікальну здатність поєднувати різні форми пізнавальної діяльності, але й ваше прагнення поширювати знання та творчі здобутки. Ми вітаємо вас із цією знаменною подією і сподіваємось що ви й надалі будете продовжувати свою подорож у галузі освіти, мистецтва та науки з таким же ентузіазмом та відданістю, як і раніше. Ми впевнені, що ваша наукова спільнота та ваша особиста робота продовжать робити внесок у збагачення знань та розширення меж творчості.
Вітаємо вас із цими заслуженими досягненнями, та бажаємо вам подальших успіхів у вашій творчості та дослідженнях!
Ми хотіли б подякувати всім, хто став частиною цього важливого шляху: співробітникам бібліотеки імені В.Г. Короленка у Харкові, центру в м. Варна (Болгарія), сільської бібліотеки Гряківської громади, бібліотеки м. Ізюм, літературному музею м. Кобеляки, Наукової бібліотеки НТУ «ХПІ», бібліотеки прп. Венедикта Нурсійського Свято-Дмитрівського храму м. Харків, газети «Обрії Ізюмщини», обласної бібліотеки м. Херсон, Литовської міської бібліотеки м. Паневежис, артпроєкту «Філософія на Філософській» та ін., Пархомівського художнього музею, видавництвf «Майдан» та багатьма іншим колективам. Ваша старанна робота проклала шлях до поширення знань та літературної спадщини не лише в Україні, а й за її межами.
Наталя Годзь: «Таким чином наголошую – що кожен проєкт, який ми з вами разом здійснюємо як науковці має бути теоретично і практично завершеним. Саме видання та пропаганда, поширення творчого надбання колективу є ще одною важливою ланкою презентації діяльності університету та ще однією сторінкою історії не просто НТУ «ХПІ», а усього міста Харків, навіть більше. «Мовчазна історія» або написання «в стіл» це ознака замкнутості суспільства, або якихось інших негативних моментів. Життя це навчання, тому навіть шлях літератора так само як і шлях науковця це постійне навчання.»