НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКІ ННІ СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ВІДВІДАЛИ МІЖНАРОДНУ БАЛТІЙСЬКУ АКАДЕМІЮ (РИГА, ЛАТВІЯ) У МЕЖАХ ЗАХОДІВ ПРОГРАМИ ERASMUS +

Науково-педагогічні працівникі двох провідних кафедр ННІ Соціально-гуманітарних технологій, а саме кафедри соціології і публічного управління та кафедри психології і педагогіки управління соціальними системами ім. академіка І.А. Зязюна, відвідали у межах програми ERASMUS +  Балтійську Міжнародну Академію (м. Рига, Латвійська Республіка).

Під час свого візиту (16.07.2023-22.07.2023) проф. Мороз В.М. (завідувач кафедри соціології і публічного управління), проф. Підбуцька Н.В. (професорка кафедри психології і педагогіки управління соціальними системами ім. академіка І.А. Зязюна) та проф. Терещенко Д.А. (професорка кафедри соціології і публічного управління) прийняли участь у комунікативних заходах за участю керівництва Балтійської Міжнародної Академії (Голова сенату БМА – проф. Бука С.А.; проректорка з міжнародних зв’язків – Бука І.С.; проректор з наукової роботи – проф. Волков В.В.; директорка напряму «Психологія» – доц. Плотка І.Д. та ін.), а також презентували представникам наукової та студентської спільноти Латвії  результати своїх наукових пошуків.

Під час круглого столу з науковцями БМА проф. Мороз В.М. презентував колективну монографію за участю вчених НТУ «ХПІ» та БМА – «Забезпечення якості вищої освіти: практика оцінювання та напрями вдосконалення державної політики у сфері вищої освіти» та висвітлив механізми розвитку подальшого співробітництва між вченими НТУ «ХПІ» та БМА. Було досягнуто розуміння щодо практичних кроків з організації проведення спільних наукових досліджень, у тому числі й у межах процедур подання заявок на отримання грантів, а також механізмів висвітлення їх результатів у межах наукових публікацій у співавторстві вчених НТУ «ХПІ» та БМА.

Окремим напрямом дискусії з керівництвом БМА стало обговорення перспектив запровадження у дію програми двох дипломів за спеціальністю «Соціологія» та конкретизація кроків щодо її практичної реалізації.

За результатами роботи дискусійної панелі з представниками напряму «Психологія» БМА професорка Підбуцька Н.В. досягла домовленостей щодо перспектив та умов продовження дії програми двох дипломів за спеціальністю «Психологія» на першому рівні вищої освіти. Професорка Терещенко Д.А. актуалізувала перед керівництвом БМА питання щодо можливості започаткування для аспірантів та науково-педагогічних працівників НТУ «ХПІ» короткотермінової постійно діючої програми науково-педагогічного стажування «Теорія та практика управління професійним саморозвитком вченого» на базі БМА. Ця пропозиція набула неабиякої підтримки з боку керівництва БМА. Крім того, учасники делегації від НТУ «ХПІ» провели гостьові лекції для слухачів літньої школи БМА, а також здобувачів освіти цього ЗВО.

Одним з вагомих та конкретних результатів візиту НПП НТУ «ХПІ» до БМА стало забезпечення підписання угоди між ЗВО щодо продовження дії програми академічної мобільності викладачів та здобувачів вищої освіти на наступний термін дії програми  ERASMUS +

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Comments are closed.