Про карантин у Греції від студентки НТУ «ХПІ»

І знову історії наших Еразмус-студентів!!

Олена Чмига, студентка англомовної програми спеціальності «Менеджмент» ННІ Економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу, завершила навчання у Греції за програмою ERASMUS+ і щойно повернулася додому.

Олена розповідає:

«З початку пандемії в Греції зареєстрували менше чотирьох тисяч заражень і 192 смерті через коронавірус – це один з найнижчих показників в Європі. Обмежувальні заходи в країні почали запроваджувати ще на початку березня. З 4 травня Греція поступово зняла карантин.

У порівнянні з іншими країнами позитивні тенденції, які спостерігались у  Греції, пояснюються кількома причинами. По-перше, і це найголовніше, Греція почала діяти дуже вчасно, виконавши вказівки місцевих експертів.

По-друге, велику роль зіграла готовність грецького народу слідувати правилам, встановленим державою.

Як тільки оголосили карантин Університет Західної Аттики перевів всіх студентів на дистанційне навчання. Навіть після послаблення карантину університет продовжив навчання дистанційно для безпеки студентів.

Захист проектів та всі іспити було здійснено дистанційно і завдяки платформі ”MS Teams” пройшли успішно.

До 4 травня було обов’язковим перед тим, як вийти з дому, надсилати повідомлення з кодом причини виходу. На вулицях Афін було дуже багато поліцейських, які слідкували за дотриманням правил на карантині і у випадку відсутності повідомлення з причиною перебування на вулиці, а також підтверджуючих особистість документів було ризик отримати штраф. Після послаблення карантину можна було вільно переміщатися містом, зберігаючи соціальну дистанцію та треба було завжди бути в масці.

Після здачі всіх іспитів і завдяки ослабленню карантину мені пощастило погуляти і насолодитися краєвидами Афін та відвідати острів Санторіні. Завдяки студентському квитку я отримала багато знижок для подорожей і відвідування визначних пам’яток. Відвідати місто Афіни, а також острова Греції було моєю давньою мрією.

Я вдячна програмі Erasmus +, НТУ «ХПІ» за ці незабутні враження і знання, які я отримала в Університеті Західної Аттики».

Цей досвід Олена отримала завдяки зусиллям відданої своїй справі людини –  координатора Erasmus + від НТУ «ХПІ» Ольги Савченко, яка робить все можливе, щоб наші студенти мали змогу навчатися в європейських університетах і поширювати кращі навчальні практики вже вдома. Щира подяка Ользі Ігорівні!