Лекція для студентів кафедри менеджменту від дата-аналітика компанії SmartBox (Ірландія) Оксани Шиян 

23 березня 2023 р. відбулася онлайн-зустріч здобувачів 5 курсу освітньої програми «Бізнес-адміністрування» кафедри менеджменту  НТУ «ХПІ» із представницею компанії SmartBox (Дублін, Ірландія). Зустріч відбувалася в рамках дисципліни «Ризик-менеджмент» з метою ознайомлення із практичними аспектами визначення та нівелювання негативного впливу ризиків на результати діяльності компанії.

Оксана Шиян є магістром BI&Data Science (Ліон, Франція). Працює за спеціальністю більше чотирьох років. Останній рік – в компанії  Smartbox.

В ході зустрічі обговорювалося використання і програмних інструментів аналізу в роботі дата-аналітика компанії. Зокрема учасники ознайомилися з практичним застосуванням SQL, баз даних, Data Warehouse, «хмарних» технологій, а також засобів візуалізації даних Power BI, Tableau, Looker тощо.

Особлива увага була приділена ризикам. Зокрема, це такі внутрішні ризики, як якість даних для аналізу, їх збереження, ризик отримання різних результатів аналізу аналітиками компанії та ін. Цікавилися здобувачі доцільністю створення відділу ризик-менеджменту в компанії. Розглянуті питання викликали значний інтерес, розгорнулася цікава дискусія.

Кафедра висловлює подяку Оксані Шиян за цікавих захід! Сподіваємося на подальшу співпрацю!