Cтудентка кафедри менеджменту ХПІ про участь у програмі Еразмус+ в Польщі

Продовжуємо ділитися враженнями наших студентів про програми міжнародного навчання! Сьогодні про свою подорож розповідає Анастасія Акіменко, студентка 2-го курсу англомовної програми за спеціальністю 073 Менеджмент, яка з лютого 2023 року  перебуває в Університеті Яна Кохановського у Кельце (Kielce, Польща):

«З радістю ділюся своїм досвідом життя як студентки програми Erasmus+  у польському місті Кельце! Це дуже важливий та вирішальний час у моєму житті, який запам’ятається мені назавжди.

Кельце – це невелике, але дуже затишне та прекрасне місто з багатою історією та культурою. Я живу в гуртожитку, де знаходяться багато студентів з різних країн. Якщо чесно, спочатку мені було трохи страшно та ніяково, адже все було іншим та незвичним для мене. Але з часом я зрозуміла, що це було тільки під час адаптації до нової культури та навколишнього середовища. І цей досвід мені надає найголовніше –  величезну свободу! Я можу обирати усе сама: куди піти, що зробити, з ким зустрітися… Я можу бути сама собою та відкривати для себе нові речі.

Кожен день, прокидаючись у своїй невеликій, але затишній кімнаті, я починаю новий день, наповнений великими сподіваннями та неочікуваними пригодами. Поїсти смачний сніданок у гарному місцевому кафе, поговорити зі своїми новими друзями з усього світу, відвідати університет та зануритися в навчання – все це додає мені енергії та відчуття безмежної любові до життя.

Як жителька цього чудового міста, я не можу не захоплюватися красою та культурою Кельце. Вулички, заповнені цегляними будинками та вишуканими кафе, роблять це місце неперевершеним для прогулянок. Щодня я відкриваю для себе нові грані, що дає мені можливість побачити світ з іншого боку та дізнатися більше про людей з різних країн та культур. Ще одна чудова річ про Кельце – це його культура. У місті є активна мистецька спільнота, з великою кількістю можливостей насолодитися живою музикою, театральними та танцювальними виставами. Тут також є багато музеїв і галерей, які демонструють роботи польських художників, а також міжнародні виставки.

Навчання тут дає мені шанс розширити свої знання та поглибити свій професійний розвиток. Місцевий університет, Університет Яна Кохановського, пропонує широкий спектр курсів і програм у різних галузях, а якість освіти та підтримки, що надається іноземним студентам, є надзвичайно високою. Я щаслива вчитися в закладі, де все викладається англійською та польською мовами, це надає мені можливість підвищити свій рівень знання та зрозуміти більше про інші країни та звичаї. Крім того, я маю час вивчати польську, що дозволить мені легше спілкуватися з місцевими жителями та поглибити пізнання про культуру та традиції Польщі.

Одним з найкращих досвідів, який я отримала тут, є знайомство з людьми з різних країн. Я зустріла студентів з Італії, Румунії, Македонії, Іспанії, Туреччини та інших місць, і це неймовірно захоплююче! Ми проводимо багато часу разом, обговорюємо свої культури, особливості, їжу та музику. Я також дуже люблю слухати їхні історії та висновки, які вони роблять на своїх життєвих шляхах. Це допомогло мені також зрозуміти, що люди у всьому світі такі різні, але у той самий час дуже подібні одне до одного. Ці знання надихають мене на розвиток та допомагають мені розширити горизонти.

Також я люблю це прекрасне містечко за його розташування. Воно знаходиться в самому центрі Польщі, що робить Кельце чудовою відправною точкою для вивчення решти країни. Я вже їздила до Кракова, Любліна та інших прилеглих міст, і кожне з них було унікальною та захоплюючою пригодою. Завжди є щось нове, що можна відкрити для себе, чи то мальовниче старе місто, приголомшливий собор, чи смачні місцеві делікатеси.

Життя студентки програми Erasmus+ у Польщі – це як незабутній пригодницький фільм, який ти дивишся з захопленням і не можеш відірватися від екрану. Цей період заповнений новими емоціями та враженнями, які сприятимуть моєму подальшому розвитку.

Я відчуваю глибоку вдячність до мого рідного університету НТУ «ХПІ» та рідної кафедри менеджменту за таку неймовірну можливість стати частиною міжнародної студентської спільноти тут в Кельце! Я дізналася безліч нового про світ та про себе, і я ніколи не забуду ці моменти. Життя тут – це безцінний досвід, який я буду завжди носити у своєму серці, і я гаряче дякую всім людям, хто допоміг мені зробити його можливим та таким чудовим! Я бажаю нікому не втрачати можливості, які дає вам доля та не боятися пробувати відкривати нове для себе, бо це так важливо!»

Довідка: Студенти англомовних програм спеціальності  073 «Менеджмент» кафедри  менеджменту ХПІ мають можливість проходити навчання за кордоном по програмі Еразмус+ зі стипендією 850 євро на місяць. Детальніше про переваги кафедри та міжнародні програми читайте за посиланням.