17.листопада (субота) 2018 р.
Час: 11:00 – 13:00
Наукові суботи з Політехом
Гарячі рецепти для прохолодної осені від хіміків-харчовиків
(Хімія і технологія висококалорійних хлібобулочних виробів та зігріваючих напоїв з пряно-ароматичними добавками.)
Короткий опис | Науку потрібно робити з холодною головою, гарячим серцем та у доброму гуморі. А щоб осіння погода не зіпсувала гарний настрій, голові та серцю потрібна смачна їжа і тепла компанія, до якої Кафедра технології жирів і продуктів бродіння запрошує Вас приєднатися в цей вихідний день, щоб дізнатись більше про технологію хлібобулочних виробів із високим вмістом жирів, а також прийняти участь у виготовленні і дегустації зігріваючого напою з різноманітними пряно-ароматичними компонентами.
Ми розповімо, як за допомогою лабораторних методів оцінюють якість основних інгредієнтів тіста – дріжджів та борошна. Доки випікаються пиріжки, наші відвідувачі матимуть змогу дослідити під мікроскопом зовнішній вид часток борошна, поведінку клітин дріжджів; дізнаються, що таке глютен, чи є глютен у борошні, чи має він там бути та кому корисна безглютенова дієта. Але наш майстер-клас не був би завершеним без зігріваючих, ароматних напоїв, для яких ми разом з нашими гостями розробимо рецептуру в залежності від їхніх вподобань та які виготовимо, демонструючи всі стадії технологічного процесу: підготовку, подрібнення компонентів, дозування, процес варіння–екстрагування пряних речовин та декантації напою з осаду. Дегустація власноруч приготовлених продуктів та дружня бесіда стане фінальним акордом нашої зустрічі. |
Місце: | НТУ «ХПІ». Вул. Кирпичова, 2, Технічний корпус, 2-й поверх. Кафедра технології жирів та продуктів бродіння. |
Контакти: | Доц. Матюхов Д.В., dmliamge@gmail.com, 0992879160 |