30 вересня 2017 року в НТУ “ХПІ” пройшов щорічний масштабний проект «Ніч науки». Кафедра технології жирів та продуктів бродіння також була в числі учасників. Представники кафедри розкрили тему “енергозбереження у харчовій промисловості”, а також продемонстрували для абітурієнтів цікаві та корисні експерименти.
В організації та проведенні освітнього проекту активну участь прийняли 6 викладачів та 13 студентів кафедри технології жирів та продуктів бродіння.
Серед гостей заходу – учні та вчителі близько 30 харківських гімназій, ліцеїв та загальноосвітніх шкіл.
Учасники заходу мали змогу побачити, взяти участь та проявити свої вміння і кмітливість під час таких лабораторних експериментів:
– досліди з рідким азотом;
– досліди з ультразвуковим генератором;
– мікроскопіювання препаратів кристалічних речовин та продуктів переробки насіння соняшнику;
– вікторина «Вгадай запах» з використанням ароматизаторів, що використовуються в харчовій промисловості;
– майстер-класи з приготування вафель, морозива, топінг-сиропів та бальзаму для губ;
– дегустація солодощів корпорації «Бісквіт-Шоколад».