Цукор – синонім всього солодкого, а солодкий – один з основних і найулюбленіших наших смаків. Не дарма кажуть: Dolce vita – солодке життя! Але їсти цукор ложками – це не комільфо і, до того ж, не корисно. Тому вигадливе людство давно створило більш вишуканий варіант – карамель, або, як кажуть технологи, – карамельні вироби, до світу яких ми вас і запрошуємо цього разу. Тож бережіть язика:)
Дата та час: 12.01.2019. 12:00
Місце: НТУ «ХПІ». Технічний корпус, 2-й поверх. Кафедра технології жирів та продуктів бродіння.
Освітній проект: «Світ харчових продуктів»
Формат заходу: Інтерактивний майстер-клас.
Шкільні предмети яким відповідає захід: Хімія.
Вік аудиторії: Від 12 до 17- ти років
Тривалість: 2 години. (12:00–14:00)
Відповідальна особа/лектор: Доц. Матюхов Д.В., dmliamge@gmail.com, 0992879160
Який ваш улюблений різновид карамелі?
Не може ж такого бути, щоб ви ще не визначились
Але відкрити для себе щось нове ніколи не пізно, адже карамелі вже налічується сотні найменувань.
А ще це легкий вхід до світу вуглеводів і, взагалі, органічної і харчової хімії. Починаючи з формули цукру (а, здається, що може бути простіше за цукор, адже він є на кожній кухні), ми швидко прийдемо до розуміння процесів і властивостей, які забезпечують карамелі різноманітність її форм. А смак та колір виробу легко піддаються трансформації завдяки можливості змішування розчинів цукру із багатьма барвниками, натуральними регуляторами кислотності, ароматизаторами та наповнювачами.