Продовження Днів світла від ХПІ — Офлайн у Харкові!

21 травня Харківський Політех запрошує на науково-популярний фестиваль «Світло, що дає надію!», який присвячений Міжнародному дню світла. Подія буде цікава учням, їхнім батькам та вчителям. У програмі — майстер-класи та воркшопи з різних предметів, демонстрація дослідів та експериментів, науково-популярні вікторини в Kahoot, майданчик ігор: бізнес, психологічних та комп’ютерних, та інше. Переможці вікторин отримають призи. Захід відбудеться в межах Всесвітньої ініціативи UNESCO. Організатори: НТУ «ХПІ», Харківський міський центр дозвілля молоді Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради.

Місце проведення: -3 поверх ТРЦ «Нікольський». Час: з 12:00 до 16:00.

Участь безкоштовна — знання безцінні!

Фестиваль спрямований на популяризацію науки серед молоді міста Харкова та Харківщини.

Програма:

1) зона «Досліди та експерименти» — лабораторно-експериментальна зона, майстер-класи та воркшопи;

2) зона «Вікторини» — ігри у науково-популярні вікторини в Kahoot (початок щогодини). Переможці отримають призи.

3) зона «Ігрова» — бізнес-ігри, психологічні ігри та комп’ютерні ігри.

Заходи відбуватимуться офлайн: м. Харків, ТРЦ «Нікольський» (-3-й поверх) з дотриманням усіх норм безпеки.

Програма розроблена молодими вченими та викладачами НТУ «ХПІ» та фахівцями Харківського міського центру дозвілля молоді. Мета — мотивація учнів шкіл, коледжів та закладів профтех освіти до навчання та усвідомлення, що знання є важливими для відновлення України та покращення світу.

Light_KH_2023

Довідка:

Міжнародний день світла відзначається щороку з першого успішного випробування роботи лазера. Лазер — чудовий приклад того, як наукове відкриття може принести революційну користь суспільству у техніці, комунікації, охороні здоров’я та багатьох інших галузях.

Широка тема світла дозволяє об’єднати багато різних секторів суспільства у всьому світі та продемонструвати, як наука, технології, мистецтво та культура можуть допомогти досягати цілей UNESCO — всебічної освіти, рівності та миру. Саме сьогодні як ніколи ця глобальна ініціатива є важливою.

НТУ «ХПІ» бере участь у святкуванні та проведенні наукових фестивалів Дня світла з 2018 року за підтримки таких організацій: UNESCO, SPIE, International Society for Optics and Photonics. Молода вчена НТУ «ХПІ» та співорганізаторка заходів Ксенія Мінакова є представницею UNESCO, а саме Національного вузла в Україні.