Цього року багатьох трохи засмутили власні результати НМТ з математики та хімії.
Результати ці потрібні, щоб порахувати Конкурсний Бал. Дехто не впевнений до кінця, як його рахувати, а річ у тім, що результат багато від чого залежить.
Методику розрахунку краще за все дивитися в правилах вступу університету, до якого ви вступаєте. Тоді ви переконаєтесь, що результат залежатиме і від того, де знаходиться університет, і від вагових коефіцієнтів для спеціальності, яку ви обрали. Або ж для розрахунку можна застосувати спеціальні онлайн-калькулятори.
А ми ділимося з вами інфографікою, як рахувати конкурсний бал для Харчових технологій в НТУ “ХПІ” в 2024 році.
Щоб вчитися на бюджеті конкурсний бал для більшості спеціальностей, і для Харчових технологій також, має бути від 130 балів. Саме Конкурсний Бал, а не результат НМТ з кожної компоненти. І Конкурсний бал – не середній бал. Основна його частина – це середньозважений бал, з врахуванням вагових коефіцієнтів.
Так, для Харчових технологій найбільшу вагу мають як раз Математика, Хімія, Фізика. Але це, як було в одному анекдоті, ще не кінець.
Конкурсний бал може бути підвищений🚀 через застосування Галузевого коефіцієнту та Регіонального коефіцієнту.
Харчові технології – спеціальність з особливою підтримкою, тому
❗️Галузевий коефіцієнт підвищує ваш КБ в 1,02 рази.
❗️Регіональний коефіцієнт для ХПІ підвищує КБ ще в 1,07 разів.
Тобто, скажімо, ваші 129 балів перетворюються на 140 з хвостиком! А це вже зовсім інша справа.👌
Отже, не занепадайте духом, обирайте кращі умови вступу! Чекаємо вас на “Харчових технологіях” в НТУ “ХПІ”.
І все буде ХПІ-енд! :)