Взаємодія зі стейкхолдерами

Під час формулювання цілей та програмних результатів навчання освітніх програм враховуються інтереси та пропозиції стейкхолдерів (роботодавців, випускників, здобувачів вищої освіти, майбутніх вступників та їх батьків, науково-педагогічних працівників тощо).

Такі обговорення щодо удосконалення освітніх програм традиційно проходять під час зустрічей з роботодавцями, на науково-технічних конференціях різного рівня, в тому числі і міжнародних, тощо.

 

Зустріч з компанією «AB InBev Efes Україна»

28 листопада 2023 р. відбулася онлайн зустріч з компанією «AB InBev Efes Україна»

«AB InBev Efes Україна» – спільне підприємство найбільшої у світі пивоварної компанії Anheuser-Busch InBev, а також найбільшої пивоварної компанії Туреччини Anadolu Efes.

В Україні🌻 компанія має 3 броварні: в Харкові🏭, Чернігові🏭 і Миколаєві🏭.

Під час зустрічі студенти мали можливість дізнатись про структуру компанії, програми практики, кар’єрні можливості і переваги, які отримують співробітники компанії, та про сучасні вимоги до майбутніх фахівців.

 

 

Open Agro University

Open Agro University – масштабний проєкт компанії Kernel з підготовки кадрів для та агробізнесу та переробної галузі.

Kernel — провідний у світі та найбільший в Україні виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з Чорноморського басейну на світові ринки.

Цей проєкт є унікальним шансом для студентів 3-5 курсів та випускників профільних спеціальностей отримати практичні знання та навички, які відразу ж можна застосувати у реальній роботі або під час оплачуваної практики.

У 2023р. Студентки кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ» Тетяна Пивоварова, Єлизавета Федорченко стали переможцями 2-го сезону Всеукраїнського навчального проєкту «Open Agro University».

 У 2022 харківські політехніки стали переможцями 1-го сезону проєкту «Open Agro University».

 

«Ігри заводів: батл університетів» від UGEN

Команда кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ» посіла I місце в освітньо-кар’єрному проєкті «Ігри заводів: батл університетів» від UGEN. Проєкт орієнтований на студентів і випускників виробничих та аграрних спеціальностей.

Протягом 12 днів учасники занурювалися в атмосферу великих заводів, відвідували вебінари, нетворкінги та отримували завдання від провідних компаній.

Проєкт “Школа Пивоваріння”

“Школа Пивоваріння” – навчання здобувачів на базі пивоварні Altbier, яке забезпечує отримання практичних знань та навичок з залученням кращих фахівців галузі.

Академія пивоваріння AB InBev Efes

Академiя пивоваріння – унікальний шанс пройти навчання-стажування безпосередньо на сучасному діючому виробництві у супроводі найкращих фахівців у галузі пивоваріння. Під час навчання за кожною командою спостерігають оцінювачі – менеджери, майстри та інженери по процесам всіх департаментів заводу ПАТ САН ІнБев Україна – відзначаючи, як учасники проявляють себе в командній роботі при вирішенні складних завдань; проводиться презентація та екскурсія по заводу з оглядом всього технологічного процесу від директора і менеджерів підрозділів; передбачена практика на виробництві з можливістю провести по півдня в кожному підрозділі, відбувається знайомство і спілкування з керуючим складом заводу і з працівниками кожного підрозділу.

 Найкращі учасники проєкту отримують пропозиції працевлаштування.

 

Атестація здобувачів

Роботодавці активно залучаються до атестації здобувачів. Головами ДЕК є провідні фахівці галузі. Так, у 2021 р. головою ДЕК був Ходячих Ю.А. (директор Харківського відділення “AB InBev Efes”).

 

Зустріч з головним технологом ТОВ «Виробничо-кондитерської групи «Лісова казка»

Лекцію з виробництва маршмеллоу провела головний технолог підприємництва Токарева Ксенія Андріївна (випускниця кафедри). Студенти також приймали участь як “фокус-група” у проведенні дегустації нового продукту – дегідрованого маршмеллоу.

Зустріч з головним технологом пивоварного заводу ТОВ «ФАКТ 2019»

Головний технолог – Волинська Тетяна Валеріївна (випускниця кафедри) розповіла студентам про специфіку роботи підприємства з сировиною, яка находить до виробництва. Студенти ознайомились з обладнанням цехів, технологічним процесом, документацією на сировину. В заводській лабораторії студенти мали можливість провести досліди щодо визначення фізико-хімічних показників сировини та готової продукції.

Malteurop” – лідер у солодовій промисловості

Студенти та викладачі кафедри відвідали завод „Malteurop”, який є беззаперечним лідером у солодовій промисловості. Головний технолог  Олександр Пушкар (випускник кафедри) ознайомив зі структурою підприємства, технікою безпеки, а також з технологічним процесом виробництва солодів і контролем виробництва: від перевірки нових сортів солодового ячменю і кінцевим постачанням солоду до броварні, з заводською лабораторією та її сучасним обладнанням.

 

Міжнародний форум пивоварів

Участь викладачів кафедри технології жирів та продуктів бродіння у Міжнародному форумі пивоварів і рестораторів

Всеукраїнський форум пивоварів и рестораторів збирає разом більше 120 власників та керівників пивоварних заводів, міні-пивоварень та рестораторів, що виготовляють пінний продукт на власних потужностях.

 

Дні відкритих дверей НТУ «ХПІ»

Під час заходу абітурієнти, їхні батьки знайомляться з усім розмаїттям напрямків навчання в ХПІ, спілкуються з викладачами, студентами, дізнаються про умови вступу, зустрічаються з роботодавцями та випускниками ХПІ.

 

Зустріч з генеральним директором Altbier Сергієм Коваленко, випускником НТУ “ХПІ” на Дні відкритих дверей НТУ «ХПІ» та Фестивалю науки Science is FUN


Зустріч з головним технологом пивоварні Altbier Кумпицькою Вікторією (випускниця 2018 року) на Дні відкритих дверей НТУ «ХПІ» та Фестивалю науки Science is FUN.

 

 

Зустрічі з абітурієнтами