🌟Грандіозна подія: #UniDive_Training_School🎓🌍

🥇Перший випуск #UniDive_Training_School, організований UTM – Технічним Університетом Молдови та Інститутом математики та інформатики з участю представників із понад 29 країн, знаменувався неймовірним об’єднанням культур та знань! 🎓🌍

📅 У період з 8 по 12 липня енергія та креатив кипіли на теренах #UTM, 3 блок, #FCIM. Першокласні лектори та енергійні учасники створили плідну атмосферу навчання та співпраці.

📚Курси літньої школи були присвячені актуальним темам: від обробки природної мови до створення корпусів, анотування ідіоматичних виразів та створення банків дерев за стандартом Universal Dependencies.

🌐Навчальна школа UniDive є частиною проєкту COST Action CA21167 „Universality, Diversity and Idiosyncrasy in Language Technology”, який об’єднує міжнародне співтовариство вчених.

🎓 Не можемо не відзначити, що старший викладач кафедри інтелектуальних комп’ютерних систем – Шведова Марія Олексіївна, а також студент бакалаврату Арсеній Лукашевський (СГТ-321А) та студент магістратури Кирило Попік (СГТ-М323) взяли участь у цьому заході й отримали незабутні враження та цінні знання.

Щиро дякуємо організаторам за можливість українським студентам (хлопцям) приєднатися онлайн. 

#UniDive_Training_School – це не лише навчання, це спільне творення майбутнього в унікальній мовній та технологічній галузі.  Бажаємо учасникам зберегти та вдосконалити отримані навички та зустрітися знову, щоб продовжити спільну місію розвитку мовної та інформаційної технології! Чекаємо на ваші подальші звершення та зустрічі! 💫🚀