Студенти магістратури факультету бізнесу та фінансів відвідали Бізнес Сервіс Центр Anheuser-Busch InBev в Харкові

Anheuser-Busch InBev у Харкові − один із 8-ми Бізнес Сервіс-Центрів компанії в світі та використовує самі передові технології та методики у виробництві, маркетингу, логістики та менеджменту. Український підрозділ найбільшого світового пивоварного концерну Anheuser-Busch InBev. Компанія є лідером на українському ринку пива з 2000 р.  Саме 7 жовтня 2016 року завдяки Ульянченко Наталії Володимирівні  − доценту кафедри менеджменту та оподаткування, студенти магістратури факультету бізнесу та фінансів змогли його відвідати.

На зустрічі студентів ознайомили із специфікою роботи даного підприємства, його структурними підрозділами, такими як: фінанси; логістика, закупівлі, відділ персоналу, відділ планування і оцінки ефективності виробництва, відділ інформаційного обслуговування клієнтів,відділ звітності.

В ході екскурсії студенти активно задавали питання керівникам підрозділів та цікавились особливостями організації роботи колективу та підприємства в цілому. Це були жваві діалоги з цікавими  історіями та фактами. Це просто чудово, коли працівники із запалом в очах говорять про свою компанію. Студентам дуже сподобалась тепла атмосфера колективу Anheuser-Busch InBev, які були раді усіх бачити.

Студентів вразила не тільки масштабність даного офісу, але й географія сфери надання послуг, система організації роботи підрозділів і можливість кар’єрного зростання, що в наш час є просто актуальним для кожного з нас. Робота Anheuser-Busch InBev в Україні є дуже перспективною і престижною. Діє програма розвитку співробітників. Важливо, що у компанії можна пройти практику для студентів старших курсів, там завжди нам раді. Для студентів та молодих спеціалістів проводяться програми «Управлінські стажування» та «Стажування на виробництві». Компанія реалізує проекти корпоративної соціальної відповідальності за напрямами: пропаганда відповідального споживання алкоголю; бережливе ставлення до навколишнього середовища; внесок у розвиток суспільства.

В кінці екскурсії студентам влаштували круглий стіл, що нагадувало ніби це була зустріч партнерів, які ведуть переговори щодо укладання якогось важливого контракту. Ще співробітники компанії провели вікторину, за результатами якої визначали переможця та вручили йому подарунок − фірмову флеш карту.

У результаті проведеного заходу  виявили, що «Бізнес Сервіс Центр» у Харкові відіграє надзвичайно важливу роль у розвитку і досягненні успіху бізнесу компанії Anheuser-Busch InBev в Україні та Росії. Він має подвійну мету: з одного боку виступає міжнародним центром передового досвіду, виконуючи підтримуючі функції, такі як фінанси, логістика, обслуговування клієнтів та робота з персоналом, з іншого боку – готує висококваліфікованих професіоналів і майбутніх менеджерів, які мають потенціал для роботи на посадах найвищого рівня в Україні, Росії та в усьому світі. Керівництво наголосило, що потребує фахівців економічного спрямування, то ж ми обговорили можливості подальшої співпраці і успішного працевлаштування студентів у даному підприємстві.

Інформація, отримана під час екскурсії, сприятиме формуванню практичних знань, професійних компетенцій, а можливо й майбутнього працевлаштування. Наші студенти залишились під великим враженням від цієї екскурсії, емоції ще довго не  залишали їх.