21 жовтня студенти кафедри на чолі із доц. Ульянченко Н. В. відвідали ПрАТ “Філіп Морріс Україна”

Зараз, у цей непростий та швидкоплинний час, перед студентами останніх років навчання стоїть надто важливе завдання з пошуку майбутнього місця роботи, тому викладачами кафедри менеджменту та оподаткування було організовано ряд екскурсій на успішні підприємства, які функціонують в місті Харкові. Це великий плюс для нас студентів у навчанні та отримання таких практичних навичок, оскільки в розвинених країнах це вже давно використовується та набуло великої популярності.

Сьогодні ПрАТ “Філіп Морріс Україна” є провідною тютюновою компанією в Україні. ПрАТ “Філіп Морріс Україна” входить до корпорації “Філіп Морріс Інтернешнл”, провідної міжнародної тютюнової компанії, продукція якої продається у більш ніж 160 країнах світу. Відкритий новий виробничий центр в Харкові, де і відбулась екскурсія. В Україні виробляється цілий ряд марок як для внутрішнього ринку, так і для експорту. Це, зокрема, Chesterfield, Bond Street, Marlboro, L&M і Parliament. Як говорять співробітники компанії, їх діяльність не обмежується тільки виробництвом, оскільки також дуже багато уваги приділяється веденню бізнесу, розвитку кожного працівника та взаємодії зі споживачем.

Так, 21 жовтня 2016 року нам випала чудова нагода відвідати одне з найуспішніших підприємств, які функціонують сьогодні в Україні, а саме ПрАТ “Філіп Морріс Україна” і, зокрема, його новий сучасний виробничий центр. Ми на свої очі побачили виробництво,це було просто класно. Дізнались багато чого нового та поглибили свої знання щодо ведення такого бізнесу,самого виробництва,експорту,імпорту та ще багато чого.

Основна частина зустрічі з співробітниками компанії була проведена в конференц залі, де ми мали змогу переглянути презентацію компанії, вислухати всі тонкощі та особливості роботи в даній компанії та задати хвилюючи питання. Також ,що не менш важливо є те, що працівники та і сама компанія додержуються правил охорони навколишнього середовища,проводять відповідні заходи.

Ще до отримання гостьового пропуску на територію компанії стало зрозумілим, що система безпеки на даному підприємстві на вищому рівні, що організовано все досить педантично та ретельно. Нам було проведено невелику екскурсію по виробничим потужностям, де ми мали змогу впевнитись в високому рівні організації та в належному рівні модернізації, адже виробництво повністю автоматизоване і в виробничому цеху не так багато співробітників.

Нас зацікавила робота адміністративного персоналу, тож отримавши змогу поставити питання ми дізналися, що компанія досить ретельно підходить до вибору співробітників і дуже цінує в подальшому обраних кандидатів, адже кадри для ПрАТ “Філіп Морріс Україна” є дуже важливою складовою успіху.

Дуже значна увага приділяється кожному співробітнику, адже компанія зацікавлена в рості робітників та в їх комфорті. Як нас запевнили, що саме в належних умов людина здатна високопродуктивно працювати і тим самим приносити все більші і більші прибутки компанії. Так на підприємстві керівний персонал піклується щоб працівники належним чином харчувалися та мали відпочинок, таким чином кожного дня на обіди співробітникам виділяється 60 грн, а якщо ж робітник веде здоровий образ життя та займається спортом, то компанія бере на себе обов’язок частково, в розмірі 80% оплатити абонемент до спортзалу, тим самим, можна сказати, піклується про розвиток сильного суспільства. Також оскільки компанія міжнародна, то вона зацікавлена в підвищенні рівня знань англійської мови кожного працюючого, тому за для цього на підприємство запрошують викладачів іноземної мови та проводять безкоштовні семінари. Немало важливим є наявність в структурі персоналу посади психолога, де знову можна зрозуміти, що цінність кадрів дуже висока.

Ознайомившись з такою політикою компанії відразу виникає цікавість та гостре бажання приєднатися до такого успішного колективу, відкривати свій потенціал,направити свої знання та накопичені сили у компанію, вносити свої ідеї та пропозиції в розвиток такого виробництва, бути гарним робітником . Дякуємо за цей досвід, це просто буря емоцій та вражень. Саме це залишиться в нашій пам’яті надовго.