Кафедра менеджменту налагоджує співпрацю з німецьким університетом в сфері стартапів

Директор стартап-центру SPARK НТУ «ХПІ» професор Наталія Шматько та доцент кафедри менеджменту Наталя Ширяєва відвідали Університет прикладних наук Рейн-Вааль у Німеччині (HSRW). Вони взяли участь у проєкті німецького університету, спрямованому на розвиток української освіти та науки. Проєкт реалізується за програмою «Україна цифрова: забезпечення успіху в умовах кризи (2022)». Представниці кафедри менеджменту ХПІ провели низку переговорів, презентували свою діяльність та домовилися про подальшу співпрацю, у тому числі в галузі стартап руху.

Так, харківські політехніки провели зустріч із проректором HSRW професором Тетяною Зіменковою (Tatiana Zimenkova) та професором вишу Філіпом Шорном (Philipp Shorn). Також викладачі ХПІ відвідали стартап-центр німецького вишу — StartGlocal, та провели презентацію стартап-центру SPARK НТУ «ХПІ». Директор Наталія Шматько розповіла про його команду, роботу, плани на майбутнє, а також продемонструвала один із проєктів — Щоденник стартапера. На переговорах обговорювався стан української науки під час війни та можливість кооперації вчених та стартап-центрів українського та німецького вишів. За підсумками зустрічі було досягнуто домовленості про укладання меморандуму про співпрацю зі StartGlocal. Також німецькі партнери висловили зацікавленість у тому, щоб взяти участь у вдосконаленні Щоденника стартапера, розробленого командою НТУ «ХПІ» для його використання у своїй роботі.

Крім того, Наталія Шматько та Наталя Ширяєва взяли участь у воркшопі «Intercultural Business Training», який відбувся у StartGlocal. Після цього вони зустрілися з деканом факультету соціології та економіки HSRW професором Ральфом Клапдором (Ralf Klapdor), відвідали лекцію професора Вогена Тадсена (Wogen Tadsen) з дисципліни «Введення в бізнес-адміністрування», а також поділилися своїм досвідом проведення лекційних занять.

Ще один захід представники ХПІ відвідали в Кельні — пітчинг стартаперів в інкубаторі та акселераторі стартапів STARTPLATZ. Тут вони змогли поспілкуватися та налагодити контакти з організаторами та стартап-командами з Німеччини.

«Незважаючи на військові дії, стартап-центр Spark НТУ «ХПІ» продовжує свою активну діяльність, у тому числі й за межами України. Центр підвищує свій рівень, налагоджує співпрацю із іноземними партнерами. Після таких глобальних результатів на зустрічах у Клеве та Кельні, ми маємо багато подальших планів щодо покращення та інтернаціоналізації стартап-центру Spark» — підкреслила директор стартап-центру Spark НТУ «ХПІ» Наталія Шматько.

За матеріалами
прес-служби НТУ «ХПІ»