Продовжуємо співпрацю з університетом Райн-Вааль

Співробітниці кафедри менеджменту НТУ «ХПІ» Олена Прохоренко, Наталя Ширяєва, Олена Чайкова, Ірина Сітак та Ірина Чекмасова в рамках проєкту «Україна цифрова: забезпечення успіху в умовах кризи (2022)» провели робочі зустрічі у Райн-Ваальському університеті прикладних наук (Німеччина).

На робочих зустрічах з ректором Райн-Ваальського університету Олівером Локер-Грютеном (Dr.Oliver Locker-Grütjen), проректором з інтернаціоналізації Тетяною Зіменковою (Prof.Tatiana Zimenkova), деканом факультету суспільства та економіки Ральфом Клапдором (Ralf Klapdor) було представлено НТУ «ХПІ» , програми підготовки за спеціальністю «Менеджмент», узгоджено перелік пропозицій про співпрацю з центром міжнародної діяльності Райн-Вааль (Internationalization center, Joost Kleuters, Anna Ahrberg) та окреслено основні напрями наступних спільних проєктів.

Продовжено спілкування з центром досліджень, інновацій та трансферу (Center for Research; Innovation and Transfer (ZFIT) – аналог нашого Стартап-Центру, яке було розпочате директором стартап-центру «SPARK» НТУ «ХПІ», професором кафедри менеджменту, Наталією Шматько.

Також відбулась цікава та жвава дискусія зі студентами університету Райн-Вааль, на котрій викладачі НТУ «ХПІ» розповіли їм про Україну, наше рідне місто Харків, НТУ «ХПІ» і кафедру «Менеджменту», а також провели вікторину Kahoot з основ менеджменту! Всі студенти  отримали українські сувеніри!

В рамках обміну досвіду було відзначено високий рівень прикладного спрямування  та оснащення лабораторій університету: лабораторії геймифікації (Gamification Lab), лабораторії контроля здоров’я (Life Sciences Faculty), лабораторії контролю безпеки харчових продуктів (Food Lab), а також Оранжереї університету (Тropcial Greenhouse).

Відвідання лекції деяких колег з Райн-Ваальського університету дозволило викладачам отримати позитивні враження від занять з бізнес-адміністрування, статистики, міжнародного права, соціології. А участь у воркшопі «Рівність та неупередженість» зі студентами та викладачами університету була дуже творчою.

Крім того, представниці ХПІ  відвідали студію відеозапису, де викладачі університету готують відео-лекції для дистанційного навчання (Video Labs Recording), де завідувачка кафедри менеджменту Олена Прохоренко записала лекцію «Managerial labor», як інструмент підвищення якості дистанційного навчання.

«Які наші враження? Як колеги університету, так і самі студенти відкриті для спілкування. Це активні і енергійні люди, вони співпрацюють у спільних інтересах. І це захоплює», – зазначила Олена Прохоренко.

Перспективами подальшого розвитку проєкту є співробітництво із залученням інших колег кафедри менеджменту НТУ «ХПІ».

Кафедра менеджменту висловлює подяку Райн-Ваальському університету прикладних наук та координатору проєкту Наталі Ширяєвій за такий цікавий та продуктивний досвід, особливий у воєнний час!