Cтудентка кафедри менеджменту ХПІ про участь у екологічній літній школі в Польщі

Наші студенти цікавляться різноманітними аспектами менеджменту, включаючи і екологічний. До вашої уваги презентуємо відгук студентки групи БЕМ-521ае Ірини Хірної про участь у літній школі «Sustainable state of nature» в Польщі:

 

У мене була чудова можливість взяти участь у літній школі «Sustainable state of nature» в Bukowiec town. Хочу зауважити, що це була моя перша міжнародна офлайн-програма, від якої я отримала виключно позитивні емоції. Ця програма була проведена для українських студентів різних спеціальностей за участю Wrocław University of Environmental and Life Sciences та багатьох університетів України.

Тематика Summer School була пов’язана з управлінням водними ресурсами, їх утриманням, використанням нових технологій в оцінці стану довкілля, охороною екологічно цінних територій та іншим. Програма включала ознайомлювальні візити на об’єкти, присвячені сталому використанню природних ресурсів, охороні природних ресурсів та екологічній інженерії.

Окрім безліч різних знань, які надала ця програма, вона так само унікальна тим, що дуже доступно і зрозуміло для кожного продемонструвала функціонал водних ресурсів південного-заходу Польщі.

Особливий внесок в це додав візит до Hydrotechnical facilities dam and hydrotechnic power plant in Pilchowice  та Karkonosze National Park Education Centre. Ці місця дійсно дають можливість відчути важливість коректної підтримки водойм та подальшого їх використання.

Однак подією, що запам’яталася найбільше, був підйом на гору Сніжка (1602 м!) і відвідування метеостанції на ній. Маса емоцій, адреналіну, а також широко відкритих ротів та очей від подиву, краси та цікавих фактів. У нас була можливість дізнатися все про роботу на метеостанції, позаглядати в її найпотаємніші куточки і поставити ВСІ цікаві питання

А якщо коротко — це дивовижна поїздка, про яку мені не вдається розповісти коротко. Кращі супроводжуючі, кращий колектив, безліч красивих видів та фотографіями і що не менш важливо – приголомшливе прокачка знань, скілів (наприклад, нас навчили керувати дронами), перевірка фізичної підготовки та багато-багато англійської. Хоча під кінець програми, ми також вже досить добре розуміли польську

Хочу сказати величезне дякую НТУ «ХПІ», Wrocław University of Environmental and Life Sciences та Polish NAWA за можливість взяти участь цій програмі, а також кафедрі менеджменту за допомогу в оформленні всіх документів!

Окреме дякую всім дівчатам, які були зі мною протягом цього тижня! Ми стали рідними одна для одної. І величезна подяка Katarzyna та Paulo за те, що стали для нас як батьки на цей тиждень! А також Jowita та Maria за організацію всіх технічних моментів!

Студентка групи БЕМ-521ае Ірина Хірна