Зустріч студентів з представниками Kharkiv IT Cluster

27 вересня відбулася презентаційна зустріч-знайомство з Харківським ІТ Кластером у межах реалізації «Меморандуму про партнерство й співпрацю». Захід відбувся за ініціативи завідувачки кафедри «Менеджменту» НТУ «ХПІ» Олени Прохоренко.

На зустріч долучилися понад 30 студентів 1-4 курсів спеціальності 073 «Менеджмент».

Під час зустрічі Олена Лоєнко, керівниця освітніх проєктів і програм Харківського ІТ Кластера, розповіла студентам про Харківський ІТ Кластер, тенденції ІТ-індустрії в Україні, перспективи майбутніх айтівців та останні результати дослідження ІТ середовища спільнотою DOU.

 

«ІТ — одна з найбільш динамічних галузей економіки України. Згідно з новими викликами ІТ також зазнає змін. На сьогодні відбулося зрівняння кількості айтівців у продукті й аутсорсі: їх по 40%. 85% айтівців повністю чи переважно працюють віддалено. ІТ залишається привабливою для молоді й зараз компанії все частіше потребують фахівців, які мають фундаментальні знання. Тому саме зараз кожен студент має спрямувати свої зусилля на засвоєння знань під час навчання в університеті»

Олена Лоєнко

Найважливішою частиною зустрічі було знайомство з проєктами, які ініціює освітня команда Кластера для студентів, а саме, Open IT, Junior Club, Guest EDU, Boot Camp. Окрім цього Олена наголосила, що студенти університетів-партнерів мають можливість проходити практику з можливістю подальшого працевлаштування в компаніях, які входять до спільноти Харківського ІТ Кластера.

«Харківський ІТ Кластер нещодавно презентував оновлені матриці компетентностей Junior-фахівців, за 10-ма найактуальнішими напрямками на ІТ-ринку, а саме: QA, JavaScript, Python, Java, Графічний дизайн, UI/UX, Project Manager, 3d-artist, DevOps, Кібербезпека» – наголосила Олена Лоєнко.

Зустріч минула активно, інформативно й цікаво. А в кінці всі учасники мали змогу взяти участь у розіграші й виграти пам’ятні подарунки.

Кафедра менеджменту щиро дякує Kharkiv IT Cluster за чудовий захід для наших студентів!

 

За матеріалами Kharkiv IT Cluster