Враження студентки кафедри менеджменту ХПІ від навчання в Польщі за програмою Erasmus+

У 2024 році ділимося новими враженнями наших студентів від участі в програмі Еразмус+! Пропонуємо до вашої уваги розповідь студентки третього курсу Маргарити Дударєвої, яка мала нагоду навчатись у Кельце (Польща):

З радiстю та вдячністю хочу поділитися своїм досвідом навчання за програмою Erasmus+. Це більше, ніж просто програма обміну студентами; це справжня мандрівка до нових мов, культур, знань. Це можливість випробувати себе, знайти друзів з усього світу та отримати цінний досвід, який залишиться з вами на все життя.

Минулий семестр я провела в університеті Яна Кохановського в польському місті Кельце, і можу впевнено сказати, що це був незабутній досвід! З перших днів я відчула себе частиною чогось більшого, адже Erasmus+ об’єднує людей з різних країн, культур та традицій, створюючи атмосферу єднання та взаєморозуміння.

Кельце, місто розташоване в мальовничій місцевості на півдні Польщі, вражає історичними перлинами і захоплює дух мальовничими горами та лісами. Мене одразу ж вразила гостинність місцевих жителів, краса архітектури та затишна атмосфера міста. Місто оточене мальовничими пагорбами та лісами, які роблять його ідеальним місцем для відпочинку на природі.  В околицях міста можна знайти безліч маршрутів для піших прогулянок, які дозволяли нам насолодитися свіжим повітрям та красою польської природи.

Навчання за програмою Erasmus+ стало для мене цікавим досвідом. Я отримала можливість познайомитися з інноваційними методами навчання та здобути знання та навички європейського рівня. Університетські викладачі були справжніми професіоналами своєї справи, які завжди готові допомогти. Їх ентузіазм та зацікавленість у своїй роботі мотивували мене до нових звершень та продуктивного навчання. А також обмін став для мене чудовою можливістю вивчити польську мову. Завдяки курсам та спілкуванню з місцевими жителями я змогла подолати мовний бар’єр та по-справжньому зануритися в польську культуру.

Маю зазначити, що Erasmus+ об’єднує людей з усього світу. Завдяки цій програмі я познайомилась з студентами з різних країн. Ці дружні стосунки назавжди залишаться в моєму серці. Проживання в гуртожитку з інтернаціональними друзями стало для мене цінним досвідом. Ми ділились своїми культурами, традиціями та мріями, створюючи атмосферу щирого взаєморозуміння.

А ось зручність розташування Кельце надала мені можливість подорожувати з моїми новими друзями. Я відвідала чарівний Краків, історичнy Варшавy, атмосферний Вроцлав… Кожне місто вразило красою!

Отже участь у програмі Erasmus+ стала для мене не просто семестром за кордоном, а справжнім кроком у нове життя. Це був час здобутків, нових знайомств, самопізнання та розширення горизонтів.

Від щирого серця я вдячна моєму університету НТУ «ХПІ» та кафедрі менеджменту за цю неймовірну можливість, цінний досвід життя та навчання за кордоном!