Кафедра менеджменту представила свої освітні програми представникам кластерного руху України

1-2 березня 2024 року відбулася конференція «Кращі практики співпраці науки та бізнесу», організована Українським кластерним альянсом (УКА), яка зібрала учасників інноваційних кластерних об’єднань та науковців з усієї країни. Серед учасників конференції були гаранти освітніх програм та викладачі кафедри менеджменту НТУ «ХПІ», що представили свої напрацювання та ідеї для кластерного руху України.

Олена Прохоренко, завідувачка кафедри менеджменту, повідомила про перспективи пілотного проєкту «Інноваційний кампус», орієнтованого на освітні програми за спеціальністю менеджменту. Цей проєкт відкриває нові можливості для застосування проєктно-орієнтованого навчання у вирішенні завдань, пов’язаних з кластерним розвитком.

Професор Тарас Данько у своєму виступі зосередив увагу на важливості залучення експертного потенціалу дослідників менеджменту до розвитку кластерних політик в Україні. Особливий акцент було зроблено на сприянні міжнародному бізнесу через кластерні ініціативи, що відкриває широкі перспективи для росту малих та середніх підприємств.

Професор Наталія Шматько поділилася досвідом розвитку стартап руху в університеті, а також планами на майбутнє, що включають подальше залучення студентів та викладачів кафедри до активностей стартап-центру «Спарк».

Зазначимо, що активну участь в конференції взяли Kharkiv IT Cluster та кластер EAM Kharkiv, з якими кафедра в минулому році підписала меморандуми про співпрацю, а також УАРМБО, в діяльності якої кафедра бере багаторічну участь.

Виступи представників бізнесу на конференції привернули значну увагу викладачів кафедри. Їхні пропозиції будуть враховані при подальшому розвитку освітніх програм, щоб ще більше наблизити навчання студентів до практичних вимог кластерного розвитку малого та середнього бізнесу в Україні.