Погляд на легендарні смаколики з точки зору мистецтва, хімії та технології!
Готуємо марципан разом, дізнаємось нове та цікаве, ділимось досвідом, спілкуємось і досліджуємо, розвиваємо фантазію.
Дата та час: | П’ятниця 10.01.2020. 14:00–16:00 |
Місце: | НТУ «ХПІ». Електрокорпус, Арсенал Ідей. |
Освітній проект: | «Світ харчових продуктів» |
Формат заходу: | Інтерактивний майстер-клас. |
Шкільні предмети яким відповідає захід: | Хімія. Біологія. |
Вік аудиторії: | Від 10 до 17- ти років |
Тривалість: | 2 години. (12:00–14:00) |
Організатор (кафедра): | Технології жирів та продуктів бродіння |
Відповідальна особа/лектор : | доц. Матюхов Д.В.,
0992879160 |
Марципан – не просто ще якісь цукерки. Це давня традиція європейської культури, що супроводжує людину у найрадісніші свята: Різдво, весілля…. Марципан – у буквальному сенсі казкові солодощі, що згадуються у творах Г.Х. Андерсена, Э.Т.А. Гофмана та інших казкарів. Але чи такий він простий, як здається на перший погляд? Про що обов’язково потрібно пам’ятати, щоб з героя казки не перетворитись на персонажа детективної історії? Наші викладачі та студенти допоможуть розібратися.