Участь представниці кафедри менеджменту в конференції ECIU University Research Conference в Іспанії

На початку жовтня 2023 р. доцент кафедри менеджменту НТУ «ХПІ», доктор економічних наук Наталія Шиян взяла участь у науковій конференції ECIU University Research Conference, яка проводилася в Іспанії, в Автономному університеті Барселони (Universitat Autònoma de Barcelona).

Конференція була присвячена питанням у сферах енергетики та сталого розвитку, циркулярної економіки, транспорту та мобільності, розвитку громад. Так, серед цікавинок заходу можна відзначити дискусії щодо проблем, які виникають при розширенні використання вантажних електромобілів в логістичних системах, проблем зменшення використання упаковок і створення системи повернення та вторинного використання побутових товарів тощо.

Також в конференції взяли участь представники інших вищих навчальних закладів України: зі Львова, Києва, Харкова.

«Це можливість поділитися власними результатами досліджень, ознайомитися із сучасними підходами до вирішення проблем сталого розвитку міст, набути досвіду у розвитку наукових досліджень; це співробітництво між дослідниками, дослідницькими групами і зацікавленими сторонами, представленими промисловістю, місцевими органами влади, суспільством», – підкреслила Наталія Шиян.

Учасники конференції були запрошені також на екскурсію університетом. Universitat Autònoma de Barcelona є одним із провідних університетів Іспанії і світу. Основними напрямками досліджень в університеті є гуманітарні науки, право, інженерія та технології, економіка та управління бізнесом, соціальні науки, бухгалтерський облік та фінанси тощо. В університеті навчається більше 32000 студентів, з яких близько 4000 – іноземні студенти.

В рамках заходу були встановлені контакти для проведення майбутніх досліджень та реалізації спільних проектів.