Startup-day для учасників літньої школи в HSRW та підписання меморандуму про співробітництво. Новини літньої школи, частина 4.

В рамках літньої школи “Building sustainable economies after the crisis” в Райн-Ваальському університеті прикладних наук, HSRW (Німеччина) була проведена зустріч в стартап-центрі університету «StartGlocal».

На зустрічі директорка стартап-центру «Spark» НТУ «ХПІ», професорка, д.е.н., Наталія Шматько розповіла учасникам школи, що таке стартап, його особливості та як підготувати правильний пітч для зацікавлення потенційних інвесторів. Christina van Holt, представниця стартап-центру «StartGlocal», розповіла про підприємництво та важливість соціального впливу стартапів та підприємств.

Також Наталія Шматько презентувала стартап-центр «Spark» всім присутнім – розповіла про його роботу, команду, міжнародне співробітництво, а також про завершені та майбутні проєкти центру, і поділилася планами на майбутнє. Christina van Holt в свою чергу презентувала стартап-центр «StartGlocal», що дало змогу учасникам більш детально ознайомитися з його роботою та унікальними проєктами.

На зустрічі також був присутній Prof. Dr. Oliver Locker-Grütjen, президент Райн-Вальського університету прикладних наук, та Dr. Gerhard Heusipp, директор «StartGlocal». Учасники літньої школи стали свідками підписання меморандуму між стартап-центрами «Spark» та «StartGlocal» щодо подальшої співпраці та спільного розвитку.

На завершення Christina van Holt провела дуже цікавий та корисний воркшоп, на якому учасники міркували над проблемами проєктів за тематикою школи, шукали можливі рішення та заповнювали Business Model Canvas , де описували усі бізнес-процеси розробки уявного продукту: пропозицію, інфраструктуру, споживачів, фінанси тощо.