Враження студента кафедри менеджменту від навчання в Італії за програмою Erasmus+

Цього разу невелике есе про свій досвід перебування в Італії за програмою Еразмус+ написав Даніїл Пітта, студент 3-го курсу:

Вітаю! У цьому есе я хотів би поділитись своїм досвідом навчання закордоном, а саме в Університеті Санніо (Унісанніо), Беневенто, Італія, за програмою Еразмус+. Попередній семестр я провів навчаючись в цьому виші та маю приємні та теплі спогади з цього часу.

 

Сам університет розташований на півдні Італії, біля Неаполю. Беневенто -місто невелике, однак має велике історичне значення для італійців. Дуже часто його відвідує велика кількість внутрішніх туристів, що дивляться на такі історичні пам’ятки, як амфітеатр, арка Траяна, церква Санта-Софія та інші. Завдяки програмі Еразмус+ та дуже вдалому розташування міста я також мав змогу подорожувати такими містами Італії як Рим, Неаполь та Салерно. Більш того, під час мого навчання та подорожей, я познайомився з різними людьми: як студентами, так і просто жителями Італії. Останні є дуже відкритими та приємними людьми, які ведуть спокійний спосіб життя та мають багато часу на сім’ю та близьких.

 

Однак, насамперед головною метою поїздки було навчання. Викладачі в Унісанніо дуже ввічливі та професійні люди. Матеріали лекцій є досить актуальними та цікавими. Еразмус-студенти Унісанніо мають змогу складати іспити усно або письмово. Зазвичай викладачі мають помічників, які приймають іспити у іноземних студентів. Помічники мають достатньо високий рівень англійської мови, тому зі складанням іспитів учні не мають ніяких складнощів.

 

Тож, навчання за програмою обміну Еразмус+ стало для мене неповторним та дивовижним досвідом. Цікаві подорожі, нові знайомства, досвід навчання у закордонному європейському виші та багато іншого – усе є частиною того, що я пережив протягом цього часу. Звісно, були свої складнощі та проблеми, які потрібно було подолати, однак цей семестр був того вартий.

 

Окрему подяку хочу виразити адміністрації кафедри менеджменту за допомогу з питаннями документального характеру, викладачам та їхнім помічникам Університету Санніо та від щирого серця дякую Ширяєвій Наталі Володимирівні за своєчасну допомогу та підтримку протягом семестру!

Щоб також приєднатись до тих, хто навчається та подорожує Європою з кафедрою менеджменту НТУ «ХПІ», слідкуйте за нашими новинами міжнародних зв’язків!