Що обрати: інженерію програмного забезпечення чи комп’ютерні науки?

Представники кафедри ПІІТУ провели прямий ефір для абітурієнтів, щоб допомогти їм визначити відмінності між 121 «інженерія програмного забезпечення» та 122 «комп’ютерні науки». У заході взяло участь більше 30 учасників з Харківської, Київської, Закарпатської, Миколаївської областей.


Спеціальності 12 галузі мають певні схожості між собою і абітурієнтам, які ще не мають досвіду в ІТ буває досить складно розставити пріоритеті і обрати освітню програму, яка буде відповідати їх професійним цілям. Щоб полегшити їх вибір, представники кафедри ПІІТУ розповіли про відмінності спеціальностей 121 «інженерія програмного забезпечення» та 122 «комп’ютерні науки».


У заході взяли участь доцент кафедри ПІІТУ, гарант освітньої програми «комп’ютерні науки та інтелектуальні системи» бакалаврського рівня Андрій Копп, директор компанії «САЙФЕР ІТ» Владислав Ковтун та магістрантка кафедри Катерина Яковлева.


Головна відмінність між 121 та 122: фокус, на який вони спрямовані.
Інженерія програмного забезпечення – це область комп’ютерних наук, яка фокусується на промисловій розробці складних програмних систем із застосуванням інженерних принципів.
Комп’ютерні науки – це напрямок, що вивчає методи та технології створення комп’ютерних систем, теорію та практику програмування та алгоритмів.


Чи може фахівець, який закінчив спеціальність 122 працювати розробником ПЗ? Так, якщо під час навчання він буде докладати зусиль і старанно опановувати популярні мови програмування. Чи не буде досить вузьким кар’єрний вибір випускника, який закінчив спеціальність 121? Ні, завдяки знанням з розробки він може обрати для себе будь-який напрямок – від тестування до бізнес-аналітики.


Навчальні плани освітніх програм кафедри ПІІТУ побудовані таким чином, щоб надати студентам максимум знань, необхідних для працевлаштування в ІТ-індустрії. Незважаючи на певні відмінності в програмах, проєктне навчання в Інноваційному кампусі та потужна підготовка з іноземної мови роблять наших студентів і випускників затребуваними на ринку праці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *