Студенти кафедри ПІІТУ створюють цікаві ігри і отримують корисні навички

Ефективна побудова навчального процесу на кафедрі ПІІТУ дозволяє студентам не лише отримати актуальні теоретичні знання, але і одразу застосувати їх на практиці, адже дистанційний формат навчання дає можливість брати участь у різних цікавих професійних заходах. Студент групи КН-223с Дьяков Роман Олександрович та Ніконов Кирило Романович взяли участь у змаганнях з розробки ігр «Global Game Jam Ukraine 2024».

Своїми враженнями від участі ділиться Роман:
«Ми вирішили випробувати себе на геймджемі та написати гру за допомогою рушія Unity в жанрі «платформер». Згідно умов змагань, гра повинна була відповідати темі, яка мала загальну назву «Make me laugh».
Кирилл до цього не мав досвіду в розробці ігор на цьому рушії, а я намагався створювати ігри, але в зовсім іншому напрямку. Тема виявилася для нас досить складною для розкриття в грі, тому ми вирішили, що в нас найвеселішою частиною буде саме створення цієї гри. Тож ми провели мозковий штурм, в результаті якого дійшли до ідеї, що в грі треба органічно ввести відсилки до смішних персонажів та мемів.


Безпосередню розробку гри ми почали зі створення головного героя (камінь) та його ворогів (нінзя-черепах), які не можуть вбити головного героя (бо він камінь, що теж є частиною мему), але можуть його штовхнути. Потім почали шукати нормальні ассети з тайлами для того щоб зробити ігрову карту (ассети не заборонені в правилах геймджему). Після цього працювали над ігровим простором: робили шипи, розміщували черепах так, щоб вони могли на ті шипи штовхнути головного героя. Важливо було також прописати головну мету герою, тож ми додали монетки та скриню з мемом, які камінь повинен зібрати, щоб забратися на гору, де знаходився фініш гри. Останнім кроком стала робота над аудіо елементами та загальні налаштування.
Під час участі у геймджемі ми навчилися злагоджено працювати в команді, вибудовувати ефективні комунікації, покращили навички пошуку необхідної інформації та користуванням GitHub».
Вітаємо наших студентів з цікавим досвідом і бажаємо кожному реалізовуватися в обраній сфері, а викладачі кафедри ПІІТУ зі свого боку завжди ради допомогти слушними порадами.
👾 Відео геймплея 🎮

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *