Студентський науковий гурток «Сучасні методи аналізу даних»
Науковий керівник
к.е.н., доцент Мельников Олег Станіславович
Члени гуртка
- к.т.н., професор Безменов Микола Іванович
Мета гуртка
Вивчення і поглиблення знань студентів у сфері методології, методів та алгоритмів аналізу даних; залучення студентів до наукової роботи; написання та публікація наукових робіт; підготовка до виконання дипломних робіт, пов’язаних з аналізом даних; розробка конкретних проектів та програмних застосунків для оптимізації процесів та систем на базі статистичних методів.
Тематика наукових досліджень
- Вдосконалення методів та алгоритмів аналізу даних.
- Розробка систем підтримки прийняття рішень на базі аналізу даних.
- Оптимізація бізнес-процесів на базі застосування статистичних методів.
- Застосування методів інтелектуального аналізу даних в інтернет-технологіях, торгівлі, банківській справі, страховому бізнесі, публічному управлінні.
- Прогнозування випадкових процесів.
- Дослідження ринку та планування маркетингової діяльності.
- Математичні моделі та алгоритми управління ризиками.
- Розробка програмного забезпечення для автоматизованих систем управління.
Досягнення
2023 рік
- Дипломна робота Єфимової А. С. “Розробка автоматизованої системи управління виторгом підприємства на основі динамічного ціноутворення”. Спрямована для участі в конкурсі кращих дипломних робіт магістрів, захищених в 2023 р. Презентація роботи.
- Єфімова А. С. Оптимізація управління виторгом підприємства на основі динамічного ціноутворення [Електронний ресурс] / А. С. Єфімова, О. С. Мельников // Теоретичні та практичні дослідження молодих вчених : зб. тез доп. 17-ї Міжнар. наук.-практ. конф. магістрантів та аспірантів, 28-30 листопада 2023 р. / гол. Є. І. Сокол ; оргком.: Р. П. Мигущенко [та ін.] ; Нац. техн. ун-т “Харків. політехн. ін-т” [та ін.]. – Електрон. текст. дані. – Харків, 2023. – С. 116. https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/73108
- Презентація дослідницької теми “Моделі і методи динамічного ціноутворення в умовах неповної інформації”