Науково-дослідницька діяльність кафедри ПІІТУ

Попри війну, викладачі та студенти кафедри програмної інженерії та інтелектуальних технологій управління НТУ «ХПІ» не тільки успішно реалізують навчальний процес, захисти курсових та випускних робіт, а і демонструють досягнення в науково‐дослідницькій роботі!
Професорка кафедри ПІІТУ Ольга Чередніченко взяла участь у міжнародній конференції 41st International conference on organizational science development: Society’s challenges for organizational opportunities, де вона разом з доценткою Мариною Вовк та асистенткою Оксаною Іващенко представила наукову роботу на тему «Towards pipeline construction for product matching task», присвячену технологіям категоризації описів товарів, які пропонують платформи електронної торгівлі.


Також варто відзначити наукові досягнення наших студентів – Анастасія Санталова (група КН-М421) взяла участь у міжнародній конференції COLINS (Computational Linguistics and Intelligent Systems), де вона разом з професорами Валентиною Москаленко та Оленою Нікуліною, а також доценткою Наталією Фонтою і асистенткою Ніною Коцюбою, представила наукову роботу на тему «The value of shares prediction in an unstable economy using neural networks», присвячену розробці комплексу моделей управління динамічними системами в умовах невизначеності.


А ще один студент – Жураковський Дмитро (КН-М420) взяв участь у міжнародній конференції IV International scientific and practical conference: Current issues and prospects for the development of scientific research, де він разом з доцентами Олександром Шматко та Юлією Літвіновою, представив наукову роботу на тему «Research information system of image recognition», присвячену дослідженню інформаційної системи розпізнавання зображень.


У конференції COLINS також взяли участь доценти кафедри ПІІТУ Андрій Копп та Дмитро Орловський, де вони представили наукову роботу на тему «An approach and a software tool for automatic source code generation driven by business rules», присвячену технологіям автоматичної генерації програмного коду на основі бізнес-правил, записаних природною мовою.


Також в конференції COLINS взяла участь доцентка кафедри ПІІТУ Каріна Мельник, яка разом з колегами представила наукову роботу на тему «Gender classification of surnames: Ukrainian aspect», присвячену класифікацію українських прізвищ за їх гендерною приналежністю.


Участю в конференції COLINS відзначився також доцент Сергій Орєхов, який разом зі своїм аспірантом Геннадієм Малигоном, представив наукову роботу на тему «Method for synthesizing the semantic kernel of web content», присвячену технологіям синтезу семантичного ядра веб-контенту для віртуального просування товарів та послуг в інтернеті.


Також доценти Андрій Копп та Дмитро Орловський взяли участь у міжнародній конференції CMIS (Computer Modeling and Intelligent Systems), яка відбулась 12 травня в Запоріжжі, де вони представили наукову роботу на тему «Towards the tokenization of business process models using the blockchain technology and smart contracts», присвячену технологіям децентралізованого зберігання та обміну моделями бізнес-процесів на основі технології блокчейн.


Доцентка Каріна Мельник також взяла участь у конференції CMIS, де вона разом з колегами представила наукову роботу на тему «The hierarchical information system for management of the targeted advertising», присвячену розробці ієрархічної системи управління таргетованою рекламою.


Побажаємо нашим студентам, аспірантам та викладачам успіхів і нових наукових звершень у навчальному році, що наближається!