Участь в міжнародній конференції науковців кафедри

15-16 листопада 2023 року у Національному військовому університеті ім. Василя Левського (Болгарія) відбулася міжнародна наукова конференція «Радіаційна безпека в сучасному світі». Конференція 2023 року була приурочена 120-річчю присудження йому Нобелівської премії за відкриття природної радіоактивності, а також відомим вченим, лауреатам Нобелівської премії Марії та П’єру Кюрі.

В онлайн форматі на конференції виступили проректор професор Олександр Труш і завідувач кафедри Безпеки праці та навколишнього середовища ХПІ Сергій Вамболь. Їх наукова доповідь була присвячена питанням радіаційній здатності лісових екосистем після пожежі. Учасники конференції обговорили сьогоденні виклики і проблеми радіаційної й екологічної безпеки та шляхи їх подолання.

Дослідницьку роботу в галузі екологічної й радіаційної безпеки проректор ХПІ професор Олександр Труш та завідувач кафедри БП та НС ННІ механічної інженерії і транспорту НТУ “ХПІ” професор Сергій Вамболь провели спільно зі своїми колегами з Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту України (ІДУНДЦЗ). В дослідженнях взяли інші учасники ІДУНДЦЗ. Науковці НТУ «ХПІ» та ІДУНДЦЗ розповіли учасникам конференції про міграцію радіоактивних нуклідів в 30-кілометровій зоні Чорнобильської атомної електростанції, про вплив на цей процес лісових пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

Джерело: http://www.kpi.kharkov.ua/ukr/2023/11/22/vcheni-hpi-uchasnyky-mizhnarodnoyi-konferentsiyi-z-radiatsijnoyi-bezpeky/

Опубліковано у Наука. Додати до закладок постійне посилання.