Захист магістрів спеціальності «інженерія програмного забезпечення»

21 травня 2019 року на кафедрі ПIITУ пройшов захист випускників наукової магістратури спеціальності «інженерія програмного забезпечення».

Студенти представили комісії свої дипломні проекти.


Робота магістра Олександра Оньши була присвячена моделям і технологіям адаптивного управління ресурсами в мобільних програмних системах на підставі хмарних сервісів. Його колега Андрій Турецький в дипломному проекті представив програмні рішення для рекомендаційної системи відбору товарів масового використання. Магістр Станіслав Кіркін в дипломі досліджував програмні компоненти для збору маркетингової інформації в веб-просторі.


Розробці ПЗ для ядра штучного інтелекту для ігрових додатків присвячена дипломна робота Ігоря Фурсова. Його колега Тетяна Кашкарова в своїй роботі запропонувала аналітичне забезпечення та інформаційні технології поліпшення якості процесу розробки ПЗ. Магістр Олександр Афанасьєв презентував роботу на тему «Розробка та дослідження моделей і програмних рішень для модуля стратегічного планування ЕРМ системи». У дипломі Іллі Хованського були представлені програмні рішення формування графіка навантаження технологічного обладнання енергосистеми в системі обробки даних реального часу.


До складу комісії, яка оцінювала роботу магістрів, увійшли не тільки викладачі кафедри ПІІТУ НТУ «ХПІ», а й представники бізнесу – начальник управління інформатизації ПАТ банку «Грант» Олександр Арегович Дабагян. На захисті також був присутній професор університету Париж 13 Тьєррі Амон, який взяв участь в обговоренні робіт. Презентації дипломних робіт були представлені як українською, так і англійською мовами.


Члени комісії гідно оцінили представлені роботи і все магістри отримали відмінні оцінки.