Профорієнтаційні заходи 12-15 лютого 2024

В рамках проведення роботи з профорієнтації щодо вступу абітурієнтів на спеціальність 263 «Цивільна безпека» освітньої програми «Охорона праці» 12 лютого 2024 р. доц. Ящеріциним Є.В. проведено дистанційний профорієнтаційний захід зі студентами випускного курсу Харківського коледжу транспортних технологій, а 15 лютого цього ж року з школярами 10 класу комунального закладу «Харківський ліцей №5». Профорієнтаційний захід у Харківському ліцеї №5 був проведений за активного сприяння та допомоги з боку вчителя Рибальченко І.М.

Під час виступів перед студентами та школярами, доповідач органічно поєднував демонстрацію презентації з інформацією про спеціальність та проведенням показових вимірювань приладами учбової лабораторії кафедри «Безпека праці та навколишнього середовища» деяких параметрів шкідливих та небезпечних виробничих факторів, а саме, освітленості – люксметром Ю-116; швидкості руху повітря – анемометрами крильчастим цифровим ВТМЕТЕR ВТ-816В та чашковим МС-13; температуру – пірометром Mestek IR01C. В ході заходів майбутні абітурієнти задавали запитання, які стосувались деталей вступної кампанії до вищих навчальних закладів в 2024 р., кількості складових НМТ (національного мультипредметного тесту) тощо.

Відповідаючи на запитання, виступаючий, зокрема, відмітив, що відповідно до даних порталу https://testportal.gov.ua/nmt-2024-deyaki-pytannya-provedennya/ у 2024 році Національний мультипредметний тест (основна та додаткова сесія) буде проводитись з 14 травня до 19 липня. Абітурієнти проходитимуть тестування в два етапи протягом одного дня. Також передбачено, що НМТ складатиметься з двох блоків:

  • основного, до якого увійдуть три обов’язкові навчальні предмети;
  • додаткового, що міститиме завдання з одного навчального предмета на вибір.

Обов’язковими предметами є такі: українська мова, математика та історія України, предмет на вибір (залежно від обраної спеціальності) – українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія. Кожен з двох етапів триватиме 120 хвилин. Між ними передбачена перерва – 20 хвилин.

Ящеріцин Є.В.

Опубліковано у Абітурієнту. Додати до закладок постійне посилання.