Профорієнтація зі школярами Харківського ліцею №26

В рамках проведення роботи з профорієнтації щодо вступу абітурієнтів на спеціальність 263 «Цивільна безпека» освітньої програми «Охорона праці» 28.02.2024 р. зі школярами 11-го класу Харківського ліцею №26  було проведено спільний профорієнтаційний захід співробітниками кафедр «Вища математика» – зав. каф. Першиною Ю.І. та «Безпека праці та навколишнього середовища» – доц. Ящеріциним Є.В. В ході заходу, який тривав майже 50 хвилин, Першина Ю.І. розповіла учням про можливості підготовки до вступу та переваги навчання в НТУ «ХПІ», навчально-наукові інститути, спеціальності та освітні програми, за якими можна отримати освіту в університеті тощо. При цьому слід відмітити, що домінуючу увагу доповідачка звернула на спеціальності та освітні програми ННІ МІТ.

В свою чергу, Ящеріцин Є.В. вміло доповнював розповідь про спеціальність 263 «Цивільна безпека» освітню програму «Охорона праці» і проведення показових вимірювань приладами учбової лабораторії кафедри «Безпека праці та навколишнього середовища» деяких параметрів шкідливих та небезпечних виробничих факторів.


Так, температура вимірювалась пірометром Mestek IR01C; швидкість руху повітря – анемометрами – крильчастим цифровим ВТМЕТЕR ВТ-816В та чашковим МС-13, виробничого шуму – шумоміром Robotron RTF 00 024.

Доповідачем окремо було сказано про деталі вступної кампанії до вищих навчальних закладів в 2024 р., кількості складових НМТ (національного мультипредметного тесту), строки подачі документів тощо.
Профорієнтаційний захід у Харківському ліцеї №26 був проведений за активного сприяння та допомоги з боку вчителів Кобилєвої О.М. та Ламінської Н.О.

Ящеріцин Є.В.

Опубліковано у Абітурієнту. Додати до закладок постійне посилання.