Архів 2014 Науково-дослідна робота

Викладачі кафедри беруть участь у прикладних соціологічних дослідженнях.

Проф. Бурега В.В. – участь у прикладних соціологічних дослідженнях:
1. Оцінка мешканцями Ворошиловського району м. Донецька якості надання прислуг (лютий-травень 2014 р.). Розробка анкети, розробка програми дослідження, підготовка звіту. На замовлення Ворошиловської районної у м. Донецьку ради.
2. Євростудент-5 (травень 2014 р.) (проведення анкетування). На замовлення МОН України, Правління САУ.
3. Життєві світи Сходу та Заходу України (червень 2014 р.) (проведення анкетування). Міжрегіональне соціологічне дослідження спільно з Луганським національним університетом імені Тараса Шевченко та Центром з вивчення суспільних процесів і проблем гуманізму, м. Луганськ.

Проф. Рущенко І.П. – організація досліджень за тематикою:
1. Суспільно-політичні настрої слобожан (березень-квітень 2014 р., опитано 1200 осіб в м. Харкові та області).
2. Електоральні настрої харків’ян (травень 2014 р., опитано 1100 осіб).
3. Кросуніверситетське опитування студентської молоді за темою адиктивна поведінка (лютий-травень 2014 р., опитано 400 осіб у ХНУ ім. Каразіна).
4. Протидія корупції у Харківському регіоні (вересень-жовтень 2014 р. за планом обласної держадміністрації, опитано 800 осіб у м. Харкові).

Проф. Поступний О.М. та ст. викладач Коновалов С.В. організували та провели соціологічне дослідження на тему «Аналіз післявиборчої ситуації у 177-му виборчому окрузі».

Доц. Болотова В.О. та доц. Байдак Т.М. організували та провели соціологічне дослідження на тему «Джерела отримання інформації про спеціальності під час вступної кампанії абітурієнтами АП-Факультету НТУ «ХПІ».

Доц. Фролов В.М. приймав участь у соціологічному дослідженні на тему «Положение русских в Украине» за участю РНКО Харківської області.

Ст. викладач Коновалов С.В. приймав участь у загальноуніверситетському дослідженні «Професійна орієнтація абітурієнтів». Уточнення інструментарію та концепція опитування – «Анкети абітурієнта – 2014» ( вересень 2014 р.).

Аспірант кафедри Садовська А.О. організувала та провела соціологічне дослідження серед випускників НТУ “ХПІ” технічних спеціальностей, тема дослідження “Адаптація молодих інженерів на ринку праці України” (листопад 2014 р.).

Робота над дисертаціями:

Професор, док .соц. наук Бурега В.В. підготовив до захисту дисертації аспірантку Кир’якову Владиславу Володимирівну за темою «Удосконалення державного механізму регулювання рекламної діяльності в Україні». Спеціальність 25.00.02 – механізми державного управління.

Доцент Голованов Б.Д. працює над докторською дисертацією на тему «Ідеологія як методологія та комунікативна технологія».

Доцент Бірюкова М.В. працює над докторською дисертацією на тему «Праксиологічні студії соціального проектування».

Доцент Болотова В.О. працює над докторською дисертацією на тему «Соціальний капітал організації».

Асистент кафедри Манойло Д.О. працює над кандидатською дисертацією на тему «Інституціоналізація політичної опозиції як фактор модернізації системи влади в Україні» (науковий керівник – к. філос.н., доцент, доцент кафедри політології ім. В.Н. Каразіна Крисенко О.В.).

Аспірант кафедри Садовська А.О. працює над кандидатською дисертацією на тему «Молоді інженери, випускники ВНЗ технічного профілю на ринку праці в умовах сучасної України» (науковий керівник –док. соц. наук, професор, професор кафедри соціології та психології ХНУВС Рущенко І.П.).

Аспірант кафедри Єкімова М.О. працює над кандидатською дисертацією на тему «Дискримінація в управлінні персоналом сучасних організацій» (науковий керівник – к.с.н., доцент, доцент кафедри соціології та політології НТУ «ХПІ» Болотова В.О.).

Comments are closed.