Наукові перемоги співробітників кафедри

У березні 2018 року на кафедрі програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» відбулося декілька знакових подій: викладачі Ірина Олегівна Мартінкус, Каріна Володимирівна Мельник та Ірина Вікторівна Лютенко успішно захистили кандидатські дисертації, а к.т.н. Володимир Євгенович Сокол підтвердив вчене звання доцента за новими вимогами МОНУ.

Тема дисертації Ірини Олегівни Мартінкус – «Інформаційна технологія розробки лінійки програмних продуктів на основі методів і засобів доменного моделювання». Метою дисертаційної роботи є підвищення ефективності використання методів і інструментальних засобів доменного моделювання в процесі розробки лінійок програмних продуктів. Запропонована інформаційна технологія дозволяє проводити оцінку ефективності технологій доменного моделювання і приймати рішення щодо вибору конкретної технології для розробки лінійки програмних продуктів в конкретній предметній області.

У дисертації Карини Володимирівни Мельник були представлені метод і моделі інформаційного скринінгу медичної документації в системах підтримки прийняття рішень з неоднозначною інформацією. Актуальність даної теми обумовлена ​​необхідністю впровадження моделей і методів обробки медичних даних, що дозволить підвищити якість інформації для прийняття рішень.
Метою дисертації Ірини Вікторівни Лютенко є розробка моделі та інформаційної технології комплексного оцінювання складних об’єктів багатоознакової природи для підвищення обґрунтованості процесу прийняття рішень.

Отримання диплому про вчене звання доцента Володимиром Євгеновичем Соколом свідчить про те, що він відповідає всім досить складним новим вимогам: має необхідну кількість публікацій, індексованих науко метричною базою Scopus, сертифікат про знання англійської мови на рівні В2 і пройшов закордонне стажування.
Карина Володимирівна та Ірина Вікторівна захистили свої роботи на Вченій раді НТУ «ХПІ», Ірина Олегівна – в ХНУРЕ. Ми щиро вітаємо молодих вчених і їх наукових керівників – к.т.н., проф. Олександра Євгеновича Голоскокова, к.т.н., доц. Ольгу Юріївну Чередниченко, д.т.н., проф. Миколу В’ячеславовича Ткачука з цією важливою подією.