Кафедра ПІІТУ: краща освіта для кращих абітурієнтів

Кафедра ПІІТУ залучає найкращих абітурієнтів, які вже зі шкільних років беруть участь в престижних конкурсах і представляють нашу країну на міжнародних змаганнях. Одна з таких креативних дівчат – Анастасія Ліщенко, першокурсниця кафедри ПІІТУ, студентка спеціальності «інженерія програмного забезпечення».



Цього літа, після закінчення 11-ого класу Анастасія представляла Україну на міжнародному конкурсі інноваційних проектів «I-FEST», який проходив в Тунісі і здобула там заслужену перемогу (GOLD medal). Також проект Анастасії увійшов в топ 10 проектів I-FEST 2020. Вона презентувала свою власну розробку – програму в області лінгвістичної стенографії «SteganoLing», яка допомагає кодувати і декодувати повідомлення в текстах. До міжнародного конкурсу роботу дівчини відзначили на Х Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі «Майбутнє України», де Анастасія посіла перше місце.
Вже будучи студенткою НТУ «ХПІ» дівчина брала участь в таких міжнародних конкурсах як: IWIS – II місце (Польща), ITEX – I місце (Малайзія), IYIA – I місце (Індонезія); а також стала переможницею Всеукраїнського етапу Малої академії в відділенні «Комп’ютерні науки» (Секція «Безпека інформаційних і телекомунікаційних систем»), який був перенесений на листопад цього року через пандемію.


Анастасія захоплюється інформаційними технологіями з юного віку, з 7-го класу бере участь у профільних олімпіадах з інформатики та програмування. Не дивно, що дівчина вирішила пов’язати своє життя саме з цією сферою діяльності і обрала спеціальність «інженерія програмного забезпечення».


Коментуючи вибір ЗВО, Анастасія зазначає: «Вступити в ХПІ я мріяла ще з 8-го класу. Звичайно, сумніви були, особливо перед подачею заяв. Але все ж я поставила Політех першим пріоритетом, пройшла зі своїми 194,6 і нітрохи про це не пошкодувала».
Не шкодує Анастасія і про те, що серед усіх кафедр вишу вибрала саме ПІІТУ: «Спочатку я не знала, яку важливу роль відіграє вибір кафедри під час вступу. Але потім, вивчивши інформацію на сайтах і порадившись з друзями з ХПІ, прийняла рішення йти на ПІІТУ».


Цього року навчання для першокурсників почалася в незвичних умовах: без традиційної посвяти, переважно – в дистанційному режимі. Але ці складності не відбили у Анастасії інтересу до освоєння професії і не завадили завести серед одногрупників хороших друзів: «Думаю, перший семестр можна описати однією фразою «У школі було по-іншому». Але, на щастя, в університеті мені подобається набагато більше. В університеті я можу більше приділяти часу програмуванню, ніж в моїй загальноосвітній школі. Викладачі знають свій предмет і цікаво подають матеріал. Дуже шкода, що перший семестр проходить дистанційно. Як би там не було, все ж я прихильник традиційного очного навчання. Через пандемію я так і не пройшла посвяту в першокурсники, не побувала на багатьох івентах, але я розумію, що здоров’я перш за все.
За ті два тижні, що ми займалися очно, я встигла познайомитися з цікавими людьми і з нетерпінням чекаю нашої наступної зустрічі з ними. Буду відвертою, я страшенно скучила за своєю групою (привіт, КН-220б) і своїми сусідкам по кімнаті в гуртожитку (привіт, Ліза Власенко і Настя Бардадим). Вірю, що зовсім скоро пандемія закінчиться і мій вуз почне працювати в звичайному режимі ».
Ми приєднуємося до слів Анастасії і сподіваємося, що скоро Політех знову відкриє двері для улюблених студентів.