Студентка кафедри ПІІТУ готує дипломну роботу для захисту в університеті Братислави

Наша студентка Альона Свірідова завершує другий рік навчання на спільній програмі «Інформаційні системи та технології в підприємництві» і ділиться з нами своїми враженнями від процесу дипломного проєктування.


«Процес вибору теми для проведення дослідження та написання дипломної роботи був дуже простим і швидким: тема моєї дипломної роботи залишилася тією самою, але з деякими модифікаціями, враховуючи економічну складову нашої спільної програми та спеціалізацію словацького університету VŠEMvs. Після консультацій зі своїм дипломним керівником від VŠEMvs професором Миколою Сидаком, ми прийшли до такого формулювання теми англійською мовою – «Economic and information support for solving comprehensive monitoring development problems of enterprise’s complex objects».
Також на консультаціях обговорювалося питання основної мови написання дипломної роботи. У мене був вибір з трьох варіантів: словацька, російська та англійська мови (якщо обираєш російську чи англійську мови, то необхідно написати анотацію словацькою мовою обсягом 10% від загального обсягу дипломної роботи). Після формулювання теми та вибору мови почався безпосередньо процес написання та оформлення роботи.


В умовах карантинних обмежень зв’язок з дипломним керівником підтримувався в форматі онлайн через засоби комунікації, також були дуже доречними методичні вказівки для написання магістерської роботи.
Зараз процес написання дипломної роботи продовжується. Хотілося би зазначити, що під час підготовки та написання дипломної роботи не виникає ніяких ускладнень, що дуже радує. За це я хотіла б подякувати всім учасникам процесу дослідження та написання моєї роботи, не тільки зі словацької сторони, але так само мою кафедру ПІІТУ та мого дипломного керівника від НТУ «ХПІ» професора Тетяну Володимирівну Козулю».