Кафедра БПтаНС на Дні відкритих дверей ННІ Механічної інженерії і транспорту НТУ «ХПІ»

Цього року День відкритих дверей ННІ Механічної інженерії і транспорту НТУ «ХПІ» було проведено 2 квітня 2024 р. Особливістю цього заходу було одночасне проведення його як у режимі живого спілкування, так і дистанційному. Дирекція ННІ МІТ підготовила та провела дуже цікаве інтерактивне знайомство вступників з напрямами підготовки, в процесі якого абітурієнти познайомились з представниками та презентаціями освітніх програм, за якими відбувається освітній процес в нашому навчально-науковому інституті. Представники кожної кафедри мали змогу у своєму виступі надати інформацію про спеціальності за якими відбувається підготовка.

Завідувач кафедрою, професор Вамболь С.О. і доцент Ящеріцин Є.В. розповіли абітурієнтам про перспективність спеціальності 263 «Цивільна безпека», освітньої програми «Охорона праці», можливості стажування, навчання і отримання подвійного диплома у закордонних ЗВО. Також обговорювались перспективи працевлаштування і посади, які після навчання посядуть молоді фахівці з цього напрямку.

Науково-педагогічні працівники кафедри «Безпека праці та навколишнього середовища» підготували презентаційні матеріали, а для наочної демонстрації – прилади. Агітаційні рекламні проспекти і профорієнтаційний плакати, прилади контролю небезпечних та шкідливих виробничих факторів (пірометр Mestek IR01C; анемометри – крильчастий цифровий ВТМЕТЕR ВТ-816В та механічний чашковий МС-13, шумомір Роботрон RTF 00024, люксметр Ю-116 та тестер електромагнітного випромінювання GM3120) зацікавили потенційних абітурієнтів.

Природно, що майбутніх вступників також зацікавила можливість роботи з приладами, яку демонстрували наші працівники. Саме на прикладі бомбосховища, в якому проводився захід, доцентом Ящеріциним Є.В. було продемонстровано визначення параметрів приміщення, таких як: показник рівня шуму – 54…65 дБА, рівень освітленості в різних точках – 45…700 лк, напруженість електричного поля – 0…134 В/м; магнітна індукція – 0…4,56 мкТл; температура, що в різних точках коливалась від 15 до 16 °С, вологість – 50 %, швидкість руху повітря менше 0,1 м/с.

Максимальні значення напруженості електричного поля та магнітної індукції були зафіксовані безпосередньо на корпусах електричного обладнання, яке застосовувалось для трансляції заходу в прямому ефірі. По мірі віддалення приладу GM3120 від цього обладнання значення рівнів цих факторів знижувались практично до нуля. Тому слід зазначити, що в бомбосховищі виміряні рівні шкідливих та небезпечних виробничих факторів цілком задовольняли умовам проведення заходу.

В цілому можна сказати, що цей День відкритих дверей, який тривав більш двох годин, привернув увагу і зацікавленість абітурієнтів до спеціальностей нашої кафедри і інституту. Так, учень Зміївського ліцею який був присутній на цьому заході вже виказав бажання навчатись саме на освітній програмі освітньої програми «Охорона праці».

Сподіваємось і на подальшу зацікавленість абітурієнтів нашими навчальними програмами.

Кафедра безпеки праці та навколишнього середовища.

Опубліковано у Абітурієнту. Додати до закладок постійне посилання.