IT-субота з Політехом: абітурієнтів зустрічає КН-факультет

8 грудня пройшов день відкритих дверей від факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії «IT-субота з Політехом». Абітурієнти зустрілися з деканом факультету та завідувачами кафедр, дізналися особливості вступу до ЗВО в 2019 році, ближче познайомилися з цікавим світом інформаційних технологій.

Співробітники кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління підготували для школярів цікаву інтерактивну лекцію «Технології майбутнього: програмування і blockchain».
Завідувач кафедри, д.т.н., проф. Михайло Дмитрович Годлевський розповів присутнім про одну з найперспективніших спеціальностей сьогоднішньої IT-індустрії: програмну інженерію (спеціальність 121 «інженерія програмного забезпечення»). З його лекції учні змогли дізнатися основи цього предмета і визначитися, наскільки їм було б цікаво вивчати його в майбутньому.

Лекція к.т. н., доцента Олександра Виталiйовича Шматко була присвячена сучасній технології blockchain, яка лежить в основі створення криптовалюти. Цю технологію детально вивчають студенти кафедри спеціальності «Програмне забезпечення інформаційних систем» (126 «інформаційні системи і технології»). Крім того, він розповів присутнім про нову освітню технологію – проектне навчання, що реалізується кафедрою в рамках Innovation Campus.
Також абітурієнтам представили нову освітню програму, розроблену на основі спеціальності 122 «комп’ютерні науки» – «Комп’ютерні науки та інтелектуальні системи».

Саме ці 3 спеціальності мають найбільший попит серед роботодавців. Абітурієнти мають ще кілька місяців, щоб остаточно визначитися, який напрямок світу IT їх приваблює найбільше, і такі профорієнтаційні заходи допомагають їм визначитися з майбутнім.