Найбільшою приватною вертикально-інтегрованою енергетичною компанією України є холдинг  ДТЕК. 

Компанія розвиває діяльність з видобутку природного газу і вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK реалізує проекти у сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики. Компанія також управляє освітньою бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Нафтогаз – операційна компанія, яка відповідає за нафтогазове напрямок в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. У портфель активів «ДТЕК Нафтогаз» входять 2 газодобувних підприємства – ПрАТ «Нафтогазвидобування» і ТОВ «Нафтогазрозробка», які ведуть розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках в Полтавській і Харківській областях. Обсяг видобутку природного газу за підсумками 2016 р склав 1,6 млрд куб. м, газового конденсату – 56,1 тис. т.

Одну з таких ділянок, а саме Мачухське газоконденсатне родовище відвідали співробітники та студенти кафедри у рамках ознайомчої екскурсії.

Мачухська установка підготовки газу забезпечує підготовку природного газу і газового конденсату з свердловин Мачухського родовища і його транспортування до магістрального газопроводу «Диканька – Кременчук – Кривий Ріг».

Мачухська установка підготовки газу забезпечує підготовку природного газу і газового конденсату з свердловин Мачухського родовища і його транспортування до магістрального газопроводу «Диканька – Кременчук – Кривий Ріг». У 2017 році «ДТЕК Нафтогаз» провів реконструкцію установки. Загальний обсяг інвестицій – понад 100 млн грн. Реконструкція була здійснена протягом 6 місяців.

Мачухська установка підготовки газу забезпечує підготовку природного газу і газового конденсату з свердловин Мачухського родовища і його транспортування до магістрального газопроводу «Диканька – Кременчук – Кривий Ріг». У 2017 році «ДТЕК Нафтогаз» провів реконструкцію установки. Загальний обсяг інвестицій – понад 100 млн грн. Реконструкція була здійснена протягом 6 місяців. При реконструкції Мачухської УПГ застосовано безліч сучасних технологічних рішень. Компанія побудувала нову лінію підготовки газу з використанням сепарації і теплообмінного обладнання, впровадила автоматизовану систему управління технологічним процесом на основі обладнання компанії Siemens нового покоління. Крім того, «ДТЕК Нафтогаз» додають, що вперше серед газодобувних підприємств України облаштували вузол обліку газу з потоковим хроматографом і влагомером, що дозволяє відповідати вимогам Кодексу газотранспортної системи. Також після модернізації на УПГ стало можливим готувати 50 т газоконденсату на добу.