Юля Донцова – з групи останніх мирних магістрів, яки встигли захистити свої дипломи напередодні повномасштабного вторгнення – в грудні 2021року.
Тоді Юля мала інші плани на життя – продовжити працювати за фахом, вступити в аспірантуру та зробити наш країну чистішою.
Але ж….проїхавши пів Європи з березня 2022 зараз Юля опинилась у Шотландії, де працює у ресторані швидкого харчування.
Але, як то кажуть, ніколи не знаєш, де тобі стануть у нагоді фахові знання з екології)
Заклад харчування постави за мету скоротити кількість соусів, які йдуть на смітник щодня. Адже люди беруть соусу в індивідуальному пакуванні , а потім не використовують їх або використовують не повністю . Все це у підсумку відбивається на екологічному стані регіона – адже соуси треба привезти, а потім утилізувати тару з-під, частина якої ще й має залишки соусів.
Юля запропонувала підрахувати масу втрачених соусів щотижня та звернути на це увагу покупців.
Її ретельні підрахунки показали – 10 кг соусів щотижня просто йдуть на смітник.
Керівництво закладу розробило відповідний інформаційний стенд , а також відзначила Юлю у своєму інстаграмі як експерта)
“Передайте нашім студентам, хай вчаться добре, екологія потрібна усім та завжди можна запропонувати щось eco-friendly”- цитати Юлі з переписки )))
Ще про наших випускників можна прочитати тут: