МОНІТОРИНГ ЯКОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАННЯ В АСПІРАНТУРІ НТУ «ХПІ» (ОНП 053: Психологія, підсумки за 2023 р.)

Законом України «Про вищу освіту» передбачається у межах системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності Університету та якості вищої освіти здійснювати моніторинг оцінки якості навчання та періодичний перегляд освітніх програм аспірантів.

В НТУ «ХПІ» моніторинг якості організації навчання в аспірантурі проводився шляхом анкетування протягом грудня 2023 року. Учасниками анкетування були аспіранти, які навчаються за освітньо-науковою програмою: «Психологія». В опитуванні взяли участь 8 осіб. Анкета «Моніторинг якості організації навчання в аспірантурі» включала 11 питань. Анкетування було анонімне.

МОНІТОРИНГ ВІДПОВІДНОСТІ ЯКОСТІ НАВЧАННЯ В АСПІРАНТУРІ ОЧІКУВАННЯМ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ
(ОНП 053: Психологія, підсумки за 2023 р.)

Важливим напрямом анкетування є виявлення проблем, що виникають під час освітньо-наукового процесу з метою їх усунення. Висновки результатів проведених досліджень можуть бути покладені в основу подальшого вдосконалення внутрішньої системи забезпечення якості освітньо-наукової діяльності та якості вищої освіти.

Анкетування щодо відповідності якості навчання в аспірантурі очікуванням науково-педагогічних працівників за підсумками 2023 року проводилось протягом грудня 2023 року, в ньому взяли участь 5 осіб – викладачі ОНП та наукові керівники аспірантів. Анкета складалася із 4 питань.

Підводячи підсумки анкетування за результатами 2023 року потрібно зробити висновки про необхідність подальшого вдосконалення освітнього процесу в аспірантурі по ОНП «Психологія», зокрема:

  1. Регулярно проводити опитування аспірантів та науково-педагогічних працівників щодо відповідності якості навчання в аспірантурі та виявляти слабкі сторони з метою подальшого удосконалення ОНП.
  2. Відслідковувати оптимальне врахування інтересів науково-педагогічних працівників і здобувачів при узгодженні розкладу.