Аспіранти кафедри прослухали лекцію Нобелівського лауреата Такаакі Кадзіта

 22 травня 2024 року о 10:00 в онлайн форматі на платформі Zoom в рамках святкування Дня науки України в Харківському Політеху та в межах конференції «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я (MicroCAD-2024)» НТУ «ХПІ» організовував лекцію відомого японського фізика, дослідника космічних нейтрино лауреата Нобелівської премії з фізики Такаакі Кадзіта.

 Професор Кадзіта – лауреат престижних нагород: Премії Асахі у складі команди Каміоканде (1987), Премії Бруно Россі, колаборація Каміоканде (1988), Премії Асахі у складі команди Super-Kamiokande (1998), Премії Нішіна (1999), Премії Панофського (2002), Премії Йодзі Тоцука (2010), Премії Японської академії наук (2012), Премії Юліуса Весса (2013), Премії з фундаментальної фізики (2016).

 У 2015 році Такаакі Кадзіта став лауреатом Нобелівської премії з фізики за свій внесок у відкритті нейтринних осциляцій.

Професор Кадзіта – один з 194-ти лауреатів Нобелівської премії, які у 2022 році висловили свою підтримку українському народу та вільній, незалежній Україні після початку війни рф проти нашої держави.

Такаакі Кадзіта також є підписантом листа проти режиму Владіміра Путіна, в якому разом з іншими провідними діячами науки, економіки та літератури звертається до світової спільноти з закликом збільшити підтримку України в її протистоянні російській агресії.

Аспіранти кафедри спеціальностей 011 «Освітні, педагогічні науки» та 053 «Психологія» відвідали лекцію Такаакі Кадзіта. Можливість прослухати доповідь про дослідження відомого світового вченого є надихаючим для наукової діяльності аспірантів кафедри.